Pokrajina će pomoći otvaranje Muzeja Tera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 09. 05. 2015. | Komentara: 0

Pokrajina će pomoći otvaranje Muzeja Tera

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je Atelje Tera i budući Muzej Tera u Kikindi. U okviru radne posete, sekretar Grujić obišao je u Ateljeu Tera radove studenata -njih 15, sa različitih fakulteta umetnosti iz zemlje i inostranstva, koji su sinoć otvorili grupnu izložbu. Na izložbi su predstavljeni radovi tri vajarke iz Mađarske, Rumunije i Srbije.

LSV
 
- Kada o kulturi pričamo i kažemo Kikinda onda pričamo o jednoj posebnoj umetnosti, poznatoj i izvan naših granica, a to je vajanje - rekao je Grujić i dodao da je cilj Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje da podrži aktivnosti Tere, kao i sređivanje budućeg Muzeja, koji se nalazi u starom manježu. Upravo taj objekat je bitan za ovaj deo Banata, u kojem, pored muzeja skulptura, mogu da se odvijaju i neki drugi umetnički sadržaji, koji nedostaju.
 
- Na koji način i sa kojim sredstvima će se muzej završiti je pitanje, jer za sada imamo puno investicija u institucije kulture širom Vojvodine, tako da će i u skorije vreme i ovaj objekat naći svoje mesto. Za sada Sekretarijat podržava aktivnosti Ateljea Tera svake godine sa oko dva miliona dinara i sa još nešto sredstava za opremu. Pokušaćemo da kroz fondove Evropske unije, kao i kroz saradnju sa Ministarstvom za kulturu i javno informisanje Republike Srbije i programa Antene deska (Kreativne Evrope) dođemo do dela sredstava da se ovaj projekat završi - zaključio je sekretar Grujić.
 
Po rečima direktora Centra za likovnu i primenjenu umetnost Tera Slobodana Kojića, osim otvaranja jedinstvenog Muzeja skulptura, želja je da se otvori i koledz vajarstva, čime bi bila zaokružena ova umetnička celina po kojoj je Kikinda prepoznatljiva.
 
(BILSV, 09.05.2015)



Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Poražavajući rezultati izveštaja o realizaciji budžeta AP Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za Izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2019. godine, izjavio je danas poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović. On je naglasio da je naplata poreza dobra, što je pohvalno, ali su ustupljeni prihodi i dalje problem.
Događaji | Utorak, 22. 10. 2019. | Komentara: 0

Poslanica LSV Nada Lazić zatražila od ministra: Hitno rešiti problem kafilerije u Zrenjaninu i Vinexa u Lukićevu!

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić zatražila je danas informacije od ministra poljoprivrede kada će početi da preduzima mere za sprečavanje paljenja biljnih ostataka na njivama u Vojvodini, barem onih koje mu postojeći zakoni omogućavaju. Zatražila je i informacije o kafileriji „Prekon“ u Zrenjaninu i destileriji „Vinex“ u Lukićevu.
Događaji | Sreda, 09. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV kao treći put na predstojećim izborima - Vojvodina na prvom mestu

Na sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je sinoć održana u Novom Sadu, na temu aktuelne političke situacije su govorili Bojan Kostreš, generalni sekretar i predsednik LSV Nenad Čanak. U svom izlaganju, Kostreš se osvrnuo na planove o formiranju  Vojvođanskog fronta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook