Pokrajina će pomoći otvaranje Muzeja Tera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 09. 05. 2015. | Komentara: 0

Pokrajina će pomoći otvaranje Muzeja Tera

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je Atelje Tera i budući Muzej Tera u Kikindi. U okviru radne posete, sekretar Grujić obišao je u Ateljeu Tera radove studenata -njih 15, sa različitih fakulteta umetnosti iz zemlje i inostranstva, koji su sinoć otvorili grupnu izložbu. Na izložbi su predstavljeni radovi tri vajarke iz Mađarske, Rumunije i Srbije.

LSV
 
- Kada o kulturi pričamo i kažemo Kikinda onda pričamo o jednoj posebnoj umetnosti, poznatoj i izvan naših granica, a to je vajanje - rekao je Grujić i dodao da je cilj Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje da podrži aktivnosti Tere, kao i sređivanje budućeg Muzeja, koji se nalazi u starom manježu. Upravo taj objekat je bitan za ovaj deo Banata, u kojem, pored muzeja skulptura, mogu da se odvijaju i neki drugi umetnički sadržaji, koji nedostaju.
 
- Na koji način i sa kojim sredstvima će se muzej završiti je pitanje, jer za sada imamo puno investicija u institucije kulture širom Vojvodine, tako da će i u skorije vreme i ovaj objekat naći svoje mesto. Za sada Sekretarijat podržava aktivnosti Ateljea Tera svake godine sa oko dva miliona dinara i sa još nešto sredstava za opremu. Pokušaćemo da kroz fondove Evropske unije, kao i kroz saradnju sa Ministarstvom za kulturu i javno informisanje Republike Srbije i programa Antene deska (Kreativne Evrope) dođemo do dela sredstava da se ovaj projekat završi - zaključio je sekretar Grujić.
 
Po rečima direktora Centra za likovnu i primenjenu umetnost Tera Slobodana Kojića, osim otvaranja jedinstvenog Muzeja skulptura, želja je da se otvori i koledz vajarstva, čime bi bila zaokružena ova umetnička celina po kojoj je Kikinda prepoznatljiva.
 
(BILSV, 09.05.2015)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook