Pokrajina u subotičku sinagogu uložila 5 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 02. 06. 2014. | Komentara: 0

Pokrajina u subotičku sinagogu uložila 5 miliona dinara

SUBOTICA - Pokrajinska vlada finansirala je do sada sa 5,2 miliona dinara radove na obnovi subotičke sinagoge i potrebno je obezbediti širok front kako bi ovaj objekat bio što pre privreden nameni, izjavio je Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

On je prilikom obilaska radova na obnovi fasade na ovom verskom objektu rekao da je vojvođanska Vlada u ovoj godini izdvojila 3,4 miliona dinara za radove na sinagogi, što sa prošlogodišnjih 1,8 miliona čini cifru od 5,2 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za radove na Sinagogi. Grujić je rekao da je zadovoljan dinamikom radova koji se trenutno izvode i da ohrabruje priliv sredstava sa više nivoa, ocenivši da su svi akteri shvatili da je ovo poslednji momenat da se nešto uradi povodom sinagoge. On je najavio da će pokrajinska Vlada i ubuduće, u skladu s mogućnostima, izdavajati sredstva za dalju sanaciju Sinagoge.

- Mi doživljavamo i Sinagogu kao jedan od najvažnijih objekata, ne samo u Subotici, ne samo u Vojvodini, ne samo u Srbiji pa i šire, regionalno gledano - i po značaju i po kvalitetu, lepoti. Mislim da je jako bitno da se nađe širok front, u smislu toga da se objekat što pre privede nameni - rekao je Grujić.

On je posetio i prostorije Gradskog muzeja, gde je pokrajinski sekretarijat za kulturu stalnu postavku potpomogao sa milion dinara, kao i arheološko nalazište Majdan kod Kanjiže, gde je sekretarijat sa nekoliko miliona dinara finansirao radove u poslednjih nekoliko godina.

(BILSV, 02.06.2014)



Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook