Pokrajina: Za male prerađivače 50 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 11. 2015. | Komentara: 0

Pokrajina: Za male prerađivače 50 miliona dinara

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je danas 91 ugovor vojvođanskim poljoprivrednicima, koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za male prerađivačke kapacitete, vredne 50 miliona dinara.

LSV

Kako se navodi, novac će biti usmeren na sufinansiranje nabavke opreme za hladnjače i preradu voća i povrća, kao i za nabavku opreme za preradu uljanih kultura i za pčelarstvo. Resorni pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški rekao je na dodeli ugovora da je podrška malim prerađivačkim kapacitetima jedna od najznačajnijih mera sekretarijata koji vodi.
– Prošle godine smo za ovu namenu imali svega 35 miliona dinara, a ove godine taj iznos je višestruko uvećan, pa smo sa 105 miliona dinara podržali 170 vojvođanskih poljoprivrednika – kazao je Bogaroški. Kako je objasnio, zahvaljujući ovoj meri, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima omogućava se da sa primarne proizvodnje počnu da ulažu u preradu voća i povrća, te da time svu dodatu vrednost koja se stvara primarnom poljoprivrednom proizvodnjom ostave kod sebe u domaćinstvu.
– Ohrabruje činjenica da su vojvođanski poljoprivrednici veoma zainteresovani za ulaganje u male prerađivačke kapacitete – rekao je Bogaroški i najavio da će za nekoliko dana biti potpisani ugovori za mini mlekare i mini mesare, što će omogućiti da se razviju preradni kapaciteti i u toj oblasti.

(BILSV, 10. 11. 2015)



Događaji | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak sa gostima iz Nemačke

NOVI SAD - Predsednik LSV Nenad Čanak održao je danas, u prostorijama LSV u Novom Sadu, predavanje učesnicima studijskog putovanja pod nazivom "Srbija - zemlja u tranziciji". Čanak je gostima iz Nemačke, među kojima je bilo profesora, studenata, novinara i drugih, u zanimljivom izlaganju približio političku situaciju u Vojvodini, Srbiji pa i u čitavom regionu.
Događaji | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno prihvatilište za žrtve trafikinga

NOVI SAD - Prihvatilište za žrtve trgovine ljudima, prvo u Srbiji iza koje stoji ustanova iz sistema socijalne zaštite - Centar za socijalni rad - počelo je sa radom u Novom Sadu. Prihvatilište je otvoreno u okviru programa "Zaštita i integracija žrtava trgovine ljudima u AP Vojvodini"
Događaji | Utorak, 20. 09. 2011. | Komentara: 0

Izvodi iz matičnih knjiga na još 15 mesta u Novom Sadu i okolini

NOVI SAD - Izvode iz matičnih knjiga rođenih, umrlih i venčanih, kao i uverenje o državljanstvu, rođeni Novosađani i Novosađanke, koji se nalaze u bazi matičarskog područja grada, od sada će moći da izvade u 15 mesnih kancelarija na teritoriji grada, najavljeno je tokom današnje promocije proširenja usluga novosadske matičarske službe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook