Pokrajinska vlada će uvek promovisati vrednosti Mihajla Pupina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 07. 10. 2014. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada će uvek promovisati vrednosti Mihajla Pupina

ZRENJANIN - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić otvorio je u Narodnom muzeju u Zrenjaninu izložbu „Mihajlo idvorski Pupin - stvaralačka koordinacija“, autorke Aleksandre Ninković Tašić, potpredsednice Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“. 

LSV

Više od 200 fotografija, dokumenata i pisama o Pupinovom životu od Idvora do Njujorka su tema zrenjaninske izložbe, koja je postavljena povodom 160 godina od rođenja Mihajla Pupina.

Slaviša Grujić je istakao značaj i ulogu velikih imena koji su svojim naučnim radom, znanjem, plemenitošću i brojnim drugim vrlinama zadužili nas da ih poštujemo i veličamo s pokolenja na pokolenje.

- Pupin nije bio samo mecena, naučnik, humanista... Bio je veliki čovek, bio je Banaćanin, Vojvođanin, Srbin, Idvorčanin, zato njegova knjiga i nosi naziv „Od pašnjaka do naučenjaka“. Danas, kada obeležavamo 160 godina od njegovog rođenja i kada se o njemu otvaraju neke nove stranice, možemo se pomalo i pohvaliti da smo mi, u skladu sa svojim mogućnostima, uložili sredstva u neke od projekata u njegovom Idvoru, podržali smo održavanje ove izložbe, kao deo njegovog legata i bićemo tu uvek kada treba promovisati njegove vrednosti i veličinu – istakao je Grujić.

(BILSV, 07.10.2014)




Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook