Poljoprivrednicima 131 milion dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 29. 04. 2015. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima 131 milion dinara

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je danas ugovor sa korisnicima bespovratnih sredstva za podizanje protivgradnih mreža i za male prerađivačke kapacitete. Ukupna vrednost investicija po dodeljenim ugovorima jeste 131 milion dinara, a sredstva je dobio 91 poljoprivredni proizvođač iz Vojvodine, prenosi RTV.

LSV

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški rekao je prilikom potpisivanja ugovora da je interesovanje za konkurse tog sekretarijata veće u odnosu na ranije godine, čemu je sigurno doprinelo i predstavljanje mera i programa poljoprivrednicima širom Vojvodine.
– S obzirom na iskazano interesovanje za konkurs za male prerađivačke kapacitete, gde smo od predviđenih 70 miliona dinara, po ugovorima već dodelili oko 66 miliona, pokušaćemo da u rebalansu budžeta obezbedimo dodatna sredstva, i da eventualno u drugoj polovini godine još jednom raspišemo taj konkurs – kazao je Bogaroški.
Dodao je da je najveće interesovanje bilo za sredstva za preradu voća, povrća i hladnjače, te da je ostalo još oko četiri miliona dinara za preradu lekovitog i začinskog bilja i uljarica. Bogaroški je rekao da će sa danas dodeljenim ugovorima pod protivgradnim mrežama u Vojvodini biti još 85 hektara voćnjaka.

(RTV, 29. 04. 2015)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook