Položen venac povodom Svetskog dana sećanja na žrtve Holokausta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 27. 01. 2015. | Komentara: 0

Položen venac povodom Svetskog dana sećanja na žrtve Holokausta

NOVI SAD – Povodom Svetskog dana sećanja na žrtve holokausta, delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, koju su činili predsednik tog odbora Aleksandar Kravić i potpredsednice Maja Sedlarević i Kristina Meneši, položila je venac na Jevrejskom groblju u Novom Sadu.

LSV

Tom prilikom, Sedlarevićeva je istakla da je jako važno voditi računa o ovakvim datumima i podsećati šta se tim datumima obeležava, jer samo kultura sećanja može sprečiti da se ovakve pojave u budućnosti  ponove.
– Neophodno je mlađim generacijama stalno pričati o tome šta se tokom Drugog svetskog rata desilo. Moraju da steknu upravo tu kulturu sećanja koja, samo prenoseći se s generacije na generaciju, može da opstane i ostane i samim tim nas zaštiti od ovakvih zlodela u budućnosti – navela je Sedlarevićeva.

(BILSV, 27. 01. 2015)



Događaji | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

Poslanici LSV na komemoraciji žrtvama u Srebrenici

NOVI SAD – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga i Đorđe Stojšić prisustvovali su danas pomenu žrtvama u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

Minut ćutnje za žrtve Srebrenice

NOVI SAD – Na predlog poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor otpočeo je današnje zasedanje minutom ćutanja za žrtve Srebrenice i sve žrtve ratova dvedesetih.
Događaji | Utorak, 10. 07. 2012. | Komentara: 0

Apel za uvođenje vanrednog stanja u Vojvodini

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov, nakon konsultacija sa predsednicima skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova, apelovala je danas na ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Predraga Marića da u AP Vojvodini bude proglašeno vanredno stanje zbog tropskih vrućina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook