Položen venac povodom Svetskog dana sećanja na žrtve Holokausta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 27. 01. 2015. | Komentara: 0

Položen venac povodom Svetskog dana sećanja na žrtve Holokausta

NOVI SAD – Povodom Svetskog dana sećanja na žrtve holokausta, delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, koju su činili predsednik tog odbora Aleksandar Kravić i potpredsednice Maja Sedlarević i Kristina Meneši, položila je venac na Jevrejskom groblju u Novom Sadu.

LSV

Tom prilikom, Sedlarevićeva je istakla da je jako važno voditi računa o ovakvim datumima i podsećati šta se tim datumima obeležava, jer samo kultura sećanja može sprečiti da se ovakve pojave u budućnosti  ponove.
– Neophodno je mlađim generacijama stalno pričati o tome šta se tokom Drugog svetskog rata desilo. Moraju da steknu upravo tu kulturu sećanja koja, samo prenoseći se s generacije na generaciju, može da opstane i ostane i samim tim nas zaštiti od ovakvih zlodela u budućnosti – navela je Sedlarevićeva.

(BILSV, 27. 01. 2015)



Događaji | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Komemorativna sednica u Budimpešti

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prisustvovaće u petak, 20. januara, Komemorativnoj sednici povodom 70. godišnjice Novosadske racije, koja se održava u Budimpešti u Komemoracionom centru "Holokaust".
Događaji | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Smanjiti marže na sve inpute u poljoprivredi

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine predložiće Ministarstvu poljoprivrede Republike Srbije da se marže na sve inpute u poljoprivredi – počev od veštačkog đubriva, semena i sredstva za zaštitu bilja do pesticida i dizel goriva – ograniče na deset posto – najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica Saveta za poljoprivredu LSV Maja Timotijević.
Događaji | Sreda, 18. 01. 2012. | Komentara: 0

Kasarne vratiti Novom Sadu

NOVI SAD Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je danas da bi kasarne, koje su izgrađene novcem grada, trebalo da budu vraćene Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook