Poštovanju ljudskih prava u zdravstvu posvetiti više pažnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Poštovanju ljudskih prava u zdravstvu posvetiti više pažnje

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga ocenila je danas da je problem poštovanja ljudskih prava u zdravstvu alarmantan i da mu treba posvetiti veću pažnju.

LSV

Govoreći o amandmanu koji je poslanička grupa LSV podnela na član 3. Predloga zakona o pravima pacijenata, a koji nije usvojen, Papuga je istakla da bi se njegovim prihvatanjem ispoštovala i prava pacijenata da mogu da biraju gde će se lečiti, ko će ih lečiti, što bi, po njenim rečima, moglo zaustaviti i korupciju. Zbog toga je ona pozvala Ministarstvo zdravlja i nadležni odbor da ponovo razmotre svoju odluku, ističući da je više poslanika reagovalo što ovaj amandman nije usvojen.

Papuga je istakla i da su poslanici LSV podneli amandman na član 12, kojim su zatražili da se ovaj član dopuni, te da se pored prava na slobodni izbor predloženih medicinskih mera uvrsti i pravo na prihvatanje ili odbijanje određenog dijagnostičkog postupka.

(BILSV, 20.05.2013)



Događaji | Četvrtak, 27. 06. 2013. | Komentara: 0

Eksplozija u Novom Sadu liči na mafijaški obračun

NOVI SAD – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Kravić pozvao je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da iz gradske vlasti izbaci „grupacije za koje se sumnja da su učestvovale u kriminalnim radnjama“.
Događaji | Sreda, 26. 06. 2013. | Komentara: 0

Podrška LSV nezavisnim institucijama

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga rekla je da će poslanička grupa LSV podržati godišnje izveštaje zaštitnika građana, poverenika za zaštitu ravnopravnosti i izveštaje o sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.
Događaji | Petak, 21. 06. 2013. | Komentara: 0

Ligaši glasali svako po svojoj savesti

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta usvojili su danas Deklaraciju o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjenih od 1944. do 1945. godine, sa 128 glasova za, 10 protiv, dok sedam nije glasalo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook