Poštovanju ljudskih prava u zdravstvu posvetiti više pažnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Poštovanju ljudskih prava u zdravstvu posvetiti više pažnje

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga ocenila je danas da je problem poštovanja ljudskih prava u zdravstvu alarmantan i da mu treba posvetiti veću pažnju.

LSV

Govoreći o amandmanu koji je poslanička grupa LSV podnela na član 3. Predloga zakona o pravima pacijenata, a koji nije usvojen, Papuga je istakla da bi se njegovim prihvatanjem ispoštovala i prava pacijenata da mogu da biraju gde će se lečiti, ko će ih lečiti, što bi, po njenim rečima, moglo zaustaviti i korupciju. Zbog toga je ona pozvala Ministarstvo zdravlja i nadležni odbor da ponovo razmotre svoju odluku, ističući da je više poslanika reagovalo što ovaj amandman nije usvojen.

Papuga je istakla i da su poslanici LSV podneli amandman na član 12, kojim su zatražili da se ovaj član dopuni, te da se pored prava na slobodni izbor predloženih medicinskih mera uvrsti i pravo na prihvatanje ili odbijanje određenog dijagnostičkog postupka.

(BILSV, 20.05.2013)



Događaji | Subota, 23. 06. 2012. | Komentara: 0

Stalno ukazivati na značaj antifašističke borbe

ZRENJANIN - Na današnji dan 1941. godine na imanju Žarka Turinskog, na periferiji tadašnjeg Petrovgrada, a današnjeg Zrenjanina, formiran je Štab narodno-oslobodilačkih partizanskih odreda (NOP) Vojvodine, koji je kasnije preimenovan u Glavni štab NOP odreda Vojvodine. U sastav Štaba ušli su komandant Danilo Grujić, politički komesar Toza Marković i član Žarko Turinski.
Događaji | Petak, 22. 06. 2012. | Komentara: 1

Dušan Jakovljev potpredsednik Skupštine AP Vojvodine

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine održala je danas konstitutivnu sednicu na kojoj su, po ranije postignutom dogovoru, izabrani predsednik vojvođanskog parlamenta, šest potpredsednika i članovi skupštinskih odbora.
Događaji | Utorak, 19. 06. 2012. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude bitna

VAHAU – Tomislav Nikolić, čija je politika godinama bila nacionalistička i usmerena protiv EU, izabran je za novog predsednika Srbije. Još lome koplja ko će formirati novu vladu i da li će ona uopšte biti proevropska, a još jedan problem je i bujanje fašizma u Srbiji, ukazao je predsednik LSV Nenad Čanak obraćajući se evropskim i zvaničnicima iz regiona koji su učestvovali na evropskom forumu  održanom od 15. do 17. juna u Austriji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook