Poštovanju ljudskih prava u zdravstvu posvetiti više pažnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Poštovanju ljudskih prava u zdravstvu posvetiti više pažnje

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga ocenila je danas da je problem poštovanja ljudskih prava u zdravstvu alarmantan i da mu treba posvetiti veću pažnju.

LSV

Govoreći o amandmanu koji je poslanička grupa LSV podnela na član 3. Predloga zakona o pravima pacijenata, a koji nije usvojen, Papuga je istakla da bi se njegovim prihvatanjem ispoštovala i prava pacijenata da mogu da biraju gde će se lečiti, ko će ih lečiti, što bi, po njenim rečima, moglo zaustaviti i korupciju. Zbog toga je ona pozvala Ministarstvo zdravlja i nadležni odbor da ponovo razmotre svoju odluku, ističući da je više poslanika reagovalo što ovaj amandman nije usvojen.

Papuga je istakla i da su poslanici LSV podneli amandman na član 12, kojim su zatražili da se ovaj član dopuni, te da se pored prava na slobodni izbor predloženih medicinskih mera uvrsti i pravo na prihvatanje ili odbijanje određenog dijagnostičkog postupka.

(BILSV, 20.05.2013)



Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 1

Zastava Vojvodine postavljena na gradski stadion "Karađorđe"

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović postavio je danas zastavu Autonomne pokrajine Vojvodine unutar gradskog stadiona "Karađorđe", na jedan od pet jarbola, gde se nalaze još i zastave Republike Srbije i Grada Novog Sada.
Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Neka Tomislav Nikolić objasni gde je diplomirao!

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov danas je telefonskim putem dobila odgovor od privatnog novosadskog fakulteta, da predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu Srpske napredne stranke.
Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV najveća stranka na ovim prostorima

BAČKA TOPOLA – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je na sinoćnoj konvenciji u Bačkoj Topoli da je LSV najveća stranka na ovim prostorima zbog ideja slobode i razumevanja koje 22 godine neprestano zastupa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook