Potvrđen sporazum o međuregionalnom združivanju teritorijalnih samouprava na području sliva Tise

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Potvrđen sporazum o međuregionalnom združivanju teritorijalnih samouprava na području sliva Tise

NOVI SAD - Pokrajinska skupština usvojila je danas Predlog međuregionalnog sporazuma o međuregionalnom združivanju teritorijalnih samouprava na području sliva Tise sa predlogom zaključaka.

LSV

Pozivajući poslanike da je podrže, pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević je istakla da je tekst sporazuma usklađen sa ingerencijama AP Vojvodine i u skladu je sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o zaključivanju sporazuma AP Vojvodine sa odgovarajućim teritorijalnim zajednicama drugih država.
Sedlarevićeva je naglasila da je Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju utvrdio jednoglasno tekst ove izjave, kao i da je to krovni dokument u skladu sa kojim će pokrajinski organi uprave dalje realizovati ovu zajedničku izjavu o saradnji.
 
(BILSV, 07.07.2015)



Događaji | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Počeo Izborni kongres LSV

Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojem će biti izabran novi predsednik stranke, održava se danas u Novom Sadu. Delegati Kongresa će prvo birati 11 članova Predsedništva stranke, a potom će od četvoro kandidata koji osvoje najviše glasova birati stranačkog lidera.
Događaji | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

IN MEMORIAM

Istaknuta članica Lige socijaldemokrata Vojvodine Đurđina Jerinkić preminula je, posle duge i teške bolesti, u 48. godini života. 
Događaji | Utorak, 28. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me odnos Evropske unije prema agresiji na Ukrajinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da nema nikakve sličnosti između ratova devedesetih na Balkanu i rata u Ukrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook