Prvi priključci za kanalizaciju u Kaću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 18. 11. 2011. | Komentara: 0

Prvi priključci za kanalizaciju u Kaću

KAĆ - Prvo domaćinstvo u Kaću povezano je na kanalizaciju, čime je i zvanično, nakon trogodišnjih radova, počelo priključenje kuća na novoizgrađenu sekundarnu kanalizacionu mrežu u ovom naselju.

Jovanovic

Prvom priključenju kuće porodice Bekvalac i puštanju u rad crpne stanice kanalizacije u Kaću prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, direktor "Vodovod i kanalizacija" Branko Bjelajac, gradonačelnik Igor Pavličić i predsednik Saveta MZ "Kać" Uroš Lončar.

- U februaru ove godine obilazili smo radove na spajanju magistralnog kolektora kanalizacije u Kaću sa crpnom stanicom u Novom Sadu. U julu ove godine smo bili na ovom istom mestu kada je počela gradnja sekundarne mreže, a danas smo prisustvovali i prvom priključenju domaćinstava na kanalizacionu mrežu u Kaću - kazao je Jovanović.
On je dodao da mu je izuzetno drago što je posao o "kojem se u Skupštini grada pričalo preko deset godina, najzad sproveden u delo".

- Ovo je i jasan pokazatelj da prigradska naselja moraju da imaju iste uslove življenja kao stanovnici i stanovnice, koji žive u urbanom delu grada - podvukao je Jovanović.

Predsednik gradskog parlamenta istakao je i da izgradnja kanalizacije nije samo pitanje "elementarnih uslova života", već se tiče i ekologije, podsetivši na izlivanje septečkih jama u Kaću, ali i na njihovo nepropisno deponovanje. Direktor "Vodovoda i kanalizacije" Branko Bjelajac objasnio je da će dogodine biti izgrađena sekundarna mreža za još trećinu domaćinstava u Kaću, a 2013. godine i za preostala trećinu domaćinstava novosadskog prigradskog naselja. Dosadašnjom izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže, stvoreni su uslovi da se oko 600 domaćinstava priključi na kanalizaciju i ugasi septičke jame.

(BILSV, 18.11.2011.)



Događaji | Utorak, 17. 05. 2016. | Komentara: 0

Vojvođanskim poljoprivrednicima 145 miliona dinara

NOVI SAD – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški uručio je danas ugovore korisnicima sredstava u okviru konkursa, koji je resorni sekretarijat namenio unapređivanju u oblasti navodnjavanja, plasteničke prozvodnje, protivgradne mreže, opremanje stočarskih farmi i prerade voća i povrća.
Događaji | Ponedeljak, 25. 04. 2016. | Komentara: 0

Za LSV glasalo oko sedam odsto birača u Vojvodini

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je večeras da je na osnovu 38 odsto obrađenih biračkih mesta, na kojima je glasalo ukupno 344.560 glasača, SNS osvojila 45,6 odsto odnosno 157.000 glasova. Prema njegovim rečima, DS je osvojila 7,5 procenata odnosno 25.860 glasova, za SPS je glasalo 32.185 birača što je 9,34 odsto, a za LSV 22.990 glassača odnosno 6,67 procenata građana koji su izašli na izbore. On je na konferenciji za novinare istakao i da je SVM u Vojvodini osvojila 4,74 procenata glasova, SRS 7,77 a Pokret „Dosta je bilo“ 4,91 odsto glasova.
Događaji | Nedelja, 24. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV se bori za drugo mesto u pokrajini

NOVI SAD – Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je večeras da je na osnovu 26,78 procenata obrađenih biračkih mesta u Vojvodini, Srpska napredna stranka osvojila nešto više od 45 procenata glasova, a da se za drugo mesto bore SPS i LSV koje imaju po oko 10 odsto glasova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook