Saniran Centar za fizičku kulturu u Vrbasu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 25. 08. 2015. | Komentara: 0

Saniran Centar za fizičku kulturu u Vrbasu

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić obišla je danas sanirane terene i atletsku stazu Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu, u koji je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio gotovo sedam miliona dinara, navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Sekretarijata pokrajinske vlade.

LSV

U saoštenju se ističe da je to "jedan od najvećih centara za fizičku kulturu u Vojvodini koji se prostire na više od 50 hiljada kvadratnih metara", a koji svakodnevno koriste kako rekreativci i vrhunski sportisti, tako i đaci dve osnovne škole i jedne srednje koje nemaju salu za fizičko vaspitanje. Sekretarka Tepić je prilikom posete istakla je važnost konstantnog ulaganja u sportske objekte, jer oni trebaju da budu jezgro zdravlja i sportske zajednice grada.
– Veoma mi je drago što mogu da vidim da su ulaganja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i više nego opravdana, jer ove terene i atletsku stazu koje smo rekonstruisali koriste gotovo svi žitelji opštine Vrbas. Činjenica da je ovaj Centar i mesto za nastavu fizičkog vaspitanja vrbaških osnovnih i srednjih škola me u jednu ruku raduje, ali i zabrinjava, jer bi sve škole morale imati svoju salu za fizičko – rekla je Tepićeva.Kako je zatvoreni bazen u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović" zatvoren zbog obrušavanja krovne konstrukcije, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu izrazila uverenje da će u narednom periodu ovaj problem biti rešen.
– Obuka neplivača, koja se sprovodi širom Vojvodine jedan je od najvažnijih segmenata sporta uopšte, ali i bezbednosti, i žao mi je što je ovaj bazen danas zatvoren, pogotovu što ima tako dugu tradiciju. Sva deca moraju naučiti da plivaju, uostalom obuka neplivača je i obavezna po resornom obrazovnom pravilniku za druge razrede osnovnih škola. Ali, održavanje sportskih centara i objekata ne treba biti briga samo Pokrajine, već i lokalnih samouprava koji su nadležne da se o njima staraju i morale bi opredeljivati značajnija sredstva za održavanje sportske infrastrukture – objasnila je pokrajinska sekretarka.

(BILSV, 25.08.2015.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook