Saniran Centar za fizičku kulturu u Vrbasu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 25. 08. 2015. | Komentara: 0

Saniran Centar za fizičku kulturu u Vrbasu

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić obišla je danas sanirane terene i atletsku stazu Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu, u koji je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio gotovo sedam miliona dinara, navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Sekretarijata pokrajinske vlade.

LSV

U saoštenju se ističe da je to "jedan od najvećih centara za fizičku kulturu u Vojvodini koji se prostire na više od 50 hiljada kvadratnih metara", a koji svakodnevno koriste kako rekreativci i vrhunski sportisti, tako i đaci dve osnovne škole i jedne srednje koje nemaju salu za fizičko vaspitanje. Sekretarka Tepić je prilikom posete istakla je važnost konstantnog ulaganja u sportske objekte, jer oni trebaju da budu jezgro zdravlja i sportske zajednice grada.
– Veoma mi je drago što mogu da vidim da su ulaganja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i više nego opravdana, jer ove terene i atletsku stazu koje smo rekonstruisali koriste gotovo svi žitelji opštine Vrbas. Činjenica da je ovaj Centar i mesto za nastavu fizičkog vaspitanja vrbaških osnovnih i srednjih škola me u jednu ruku raduje, ali i zabrinjava, jer bi sve škole morale imati svoju salu za fizičko – rekla je Tepićeva.Kako je zatvoreni bazen u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović" zatvoren zbog obrušavanja krovne konstrukcije, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu izrazila uverenje da će u narednom periodu ovaj problem biti rešen.
– Obuka neplivača, koja se sprovodi širom Vojvodine jedan je od najvažnijih segmenata sporta uopšte, ali i bezbednosti, i žao mi je što je ovaj bazen danas zatvoren, pogotovu što ima tako dugu tradiciju. Sva deca moraju naučiti da plivaju, uostalom obuka neplivača je i obavezna po resornom obrazovnom pravilniku za druge razrede osnovnih škola. Ali, održavanje sportskih centara i objekata ne treba biti briga samo Pokrajine, već i lokalnih samouprava koji su nadležne da se o njima staraju i morale bi opredeljivati značajnija sredstva za održavanje sportske infrastrukture – objasnila je pokrajinska sekretarka.

(BILSV, 25.08.2015.)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook