Saniran Centar za fizičku kulturu u Vrbasu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 25. 08. 2015. | Komentara: 0

Saniran Centar za fizičku kulturu u Vrbasu

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić obišla je danas sanirane terene i atletsku stazu Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu, u koji je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio gotovo sedam miliona dinara, navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Sekretarijata pokrajinske vlade.

LSV

U saoštenju se ističe da je to "jedan od najvećih centara za fizičku kulturu u Vojvodini koji se prostire na više od 50 hiljada kvadratnih metara", a koji svakodnevno koriste kako rekreativci i vrhunski sportisti, tako i đaci dve osnovne škole i jedne srednje koje nemaju salu za fizičko vaspitanje. Sekretarka Tepić je prilikom posete istakla je važnost konstantnog ulaganja u sportske objekte, jer oni trebaju da budu jezgro zdravlja i sportske zajednice grada.
– Veoma mi je drago što mogu da vidim da su ulaganja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i više nego opravdana, jer ove terene i atletsku stazu koje smo rekonstruisali koriste gotovo svi žitelji opštine Vrbas. Činjenica da je ovaj Centar i mesto za nastavu fizičkog vaspitanja vrbaških osnovnih i srednjih škola me u jednu ruku raduje, ali i zabrinjava, jer bi sve škole morale imati svoju salu za fizičko – rekla je Tepićeva.Kako je zatvoreni bazen u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović" zatvoren zbog obrušavanja krovne konstrukcije, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu izrazila uverenje da će u narednom periodu ovaj problem biti rešen.
– Obuka neplivača, koja se sprovodi širom Vojvodine jedan je od najvažnijih segmenata sporta uopšte, ali i bezbednosti, i žao mi je što je ovaj bazen danas zatvoren, pogotovu što ima tako dugu tradiciju. Sva deca moraju naučiti da plivaju, uostalom obuka neplivača je i obavezna po resornom obrazovnom pravilniku za druge razrede osnovnih škola. Ali, održavanje sportskih centara i objekata ne treba biti briga samo Pokrajine, već i lokalnih samouprava koji su nadležne da se o njima staraju i morale bi opredeljivati značajnija sredstva za održavanje sportske infrastrukture – objasnila je pokrajinska sekretarka.

(BILSV, 25.08.2015.)



Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook