Sportski tereni za sve Vladimirovčane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 12. 09. 2015. | Komentara: 0

Sportski tereni za sve Vladimirovčane

NOVI SAD - Još jedno malo južno-banatsko selo Vladimirovac, obradovalo je svoje đake pravim malim sportskim centrom u okviru Osnovne škole „1. maj“ čiju je izgradnju finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

LSV

Ulaganjem od skoro 10 miliona dinara napravljen je mini pič terena sa veštačkom travom i izgrađen je i presvučen košarkaški terena kojim se Vladimirovčani mogu podičiti sada kao jedinstvenim na celoj svoje Opštine Alibunar. Otvarajući i zvanično nove terene, koje đaci i žitelji Vladimirovca već uveliko koriste, pokrajinska sekretarka Marinika Tepić poželela je da upravo ovi tereni postanu centar njihove svakodnevnice i najbezbednije mesto u selu.
 
- Činjenica je da živimo u vremenu otuđenosti, kada su okupljanja na sportskim igralištima na kojima deca osim što se bave fizičkom aktivnošću stiču i prave prijatelje, zamenile igrice na kompjuterima i društvene mreže. Želimo da to više ne bude tako i trudimo se da svoj deci obezbedimo prostor na kojem oni mogu da se bave sportom, a pogotovo školarcima i mladima iz malih sredina jer je njima to svakako potrebnije. Ulaganjima kao što su ova trudimo se da im pružimo sve ono što imaju i deca iz velikih gradova i mesta - kazala je Tepićeva.
 
Ona je istakla da je izgradnja i presvlačenje košarkaškog terena i izgradnja mini pič terena sa veštačkom travom samo još jedna od investicija u razvoj školskog sporta u AP Vojvodini.
 
- Veoma nam je važno da sve škole u Vojvodini imaju potrebne uslove za izvođenje časova fizičke kulture jer je ovaj predmet najvažniji za pravilan razvoj naše dece. Činimo sve što je u našoj moći da im to i omogućimo, pa smo tako nedavno sve osnovne škole koje nemaju salu za fizičko vaspitanje ili ga sprovode u adaptiranim učionicama opremili neophodnim sportskim rekvizitima - zaključila je pokrajinska sekretarka Marinika Tepić.

(BILSV, 12.09.2015)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook