Sprečiti gašenje Letopisa Matice Srpske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 22. 04. 2015. | Komentara: 0

Sprečiti gašenje Letopisa Matice Srpske

NOVI SAD – Odbor za informisanje Skupštine AP Vojvodine ovlastio je danas predsednika tog Odbora Dušana Jakovljeva da, u saradnji sa predsednikom Odbora za kulturu Skupštine AP Vojvodine, uputi inicijativu Ministarstvu za kulturu i informisanje Vlade Republike Srbije kako bi se omogućilo da Letopis Matice Srpske nastavi nesmetano da izlazi.

LSV

Naime, Jakovljev je članove odbora upoznao sa činjenicom da je dalje izdavanje tog časopisa, koji je nedavno napunio 181 godinu, smanjenjem budžeta namenjenog Matici Srpskoj doveden u pitanje, pa se ne zna hoće li se već majski broj pojaviti.
– Ne želeći da komentarišem ni sadržaj tog časopisa, ni sastav redakcije, ni glavnog urednika, ni veliku Maticu, mogu samo da izrazim veliko zaprepašćenje da posle obeležene 181 godine izlaženja jednog časopisa u kontinuitetu, ministarstvu nedostaje osećaj. U pitanju su dva i po miliona dinara i mislim da bi smo tu morali na svaki način nešto da uradimo – naveo je Jakovljev.
 
(BILSV, 22. 04. 2015)



Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

Izborni zakon u Srbiji je loš. Nedopustivo je da je iz Beograda duplo više poslanika, nego iz Vojvodine

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima koje će dovesti do smanjenja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto.
Događaji | Nedelja, 02. 02. 2020. | Komentara: 0

Država malo pomaže zanatlijama, malim i srednjim preduzećima!

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ukazala je sinoć predstavnicima Vlade Srbije na probleme i visoke namete sa kojima se susreću mali privrednici u zanatlije u Srbiji.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook