Srbija korak bliže evropskom cilju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 28. 06. 2019. | Komentara: 0

Srbija korak bliže evropskom cilju

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak, povodom otvaranja još jednog poglavlja u pregovorima sa EU, izjavio je da je tim činom Republika Srbija ponovo još jedan korak bliže svom evropskom cilju. 

LSV
 
Poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, biće sedamnaesto otvoreno poglavlje od ukupno 35, pri čemu su dva privremeno zatvorena.

- Dobra vest je da postoji spremnost u našoj zemlji da se otvori više poglavlja i naši koraci na evropskom putu budu brži i veći. Sa druge strane, stabilizacijom političkih prilika u Evropskoj uniji sada se može očekivati veća podrška i razumevanje da tako i bude – istakao je Čanak.

(SzILSV, 28.06.2019)



Događaji | Utorak, 14. 11. 2017. | Komentara: 0

Ministre, šta je sa obećanom pomoći poljoprivrednicima?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je danas ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da li će i kada olakšati život poljoprivrednicima. Ona je, koristeći instituciju poslaničkih pitanja, na početku današnjeg zasedanja Skupštine Srbije, zatražila i informacije u vezi sa restitucijom od premijerke Ane Brnabić, kao i od ministarki Zorane Mihajlović i Nele Kuburović.
Događaji | Sreda, 01. 11. 2017. | Komentara: 0

Briselskim sporazumom za sever Kosova više nego Vojvodini

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da ga niko nije zvao da se uključi u unutrašnji dijalog o Kosovu, ali da bi takav poziv prihvatio jer je „bolje 100 godina razgovarati, nego jedan dan ratovati“. Ukazao je i da se Briselskim sporazumom za četiri opštine na severu Kosova predviđa više nego što AP Vojvodina ima u Srbiji.
Događaji | Utorak, 31. 10. 2017. | Komentara: 0

Lazić: Kada će Srbija kupiti ledolomce?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić zatražila je danas informaciju o šteti i troškovima nastalih zbog pojave leda na rekama prethodne zime, kao i da li će biti raspisan tender za nabavku ledolomaca. Ona je u delu sednice Skupštine Srbije namenjenom za pitanja poslanika upitala i kada će početi izgradnja Fruškogorskog koridora, pre svega tunela kroz Frušku goru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook