Srbija korak bliže evropskom cilju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 28. 06. 2019. | Komentara: 0

Srbija korak bliže evropskom cilju

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak, povodom otvaranja još jednog poglavlja u pregovorima sa EU, izjavio je da je tim činom Republika Srbija ponovo još jedan korak bliže svom evropskom cilju. 

LSV
 
Poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, biće sedamnaesto otvoreno poglavlje od ukupno 35, pri čemu su dva privremeno zatvorena.

- Dobra vest je da postoji spremnost u našoj zemlji da se otvori više poglavlja i naši koraci na evropskom putu budu brži i veći. Sa druge strane, stabilizacijom političkih prilika u Evropskoj uniji sada se može očekivati veća podrška i razumevanje da tako i bude – istakao je Čanak.

(SzILSV, 28.06.2019)



Događaji | Petak, 25. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak juče je izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidu Mekalisteru pokazao u Domu Narodne skupštine mesto na kojem su vojnici nemačkog Vermahta, tokom Drugog svetskog rata, urezivali svoja imena i datume. 
Događaji | Četvrtak, 24. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak i Mekalister: Visok stepen razumevanja, podrška Srbiji

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak, zajedno sa članovima Odbora, sastao se u Domu Narodne skupštine sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.
Događaji | Utorak, 22. 08. 2017. | Komentara: 0

Zabraniti prodaju poljoprivrednog zemljišta svim strancima

Predsednik LSV narodni poslanik Lige Nenad Čanak izjavio je danas da Predlog izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu nije savršen ali da je to korak u dobrom pravcu. On je na konferenciji za medije kazao i da je Predlog izmena, koje je Vlada Srbije uputila u Narodnu skupštinu, u velikoj meri prepisan predlog koji su poslanici LSV pre mesec dana dostavili republičkoj skupštini, ali i pooštren. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook