Srbija korak bliže evropskom cilju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 28. 06. 2019. | Komentara: 0

Srbija korak bliže evropskom cilju

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak, povodom otvaranja još jednog poglavlja u pregovorima sa EU, izjavio je da je tim činom Republika Srbija ponovo još jedan korak bliže svom evropskom cilju. 

LSV
 
Poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, biće sedamnaesto otvoreno poglavlje od ukupno 35, pri čemu su dva privremeno zatvorena.

- Dobra vest je da postoji spremnost u našoj zemlji da se otvori više poglavlja i naši koraci na evropskom putu budu brži i veći. Sa druge strane, stabilizacijom političkih prilika u Evropskoj uniji sada se može očekivati veća podrška i razumevanje da tako i bude – istakao je Čanak.

(SzILSV, 28.06.2019)



Događaji | Ponedeljak, 12. 12. 2016. | Komentara: 0

LSV podnela, a vlast odbila četiri predloga zakona

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić danas je ponovo predložila da se na dnevni red sednice Skupštine Srbije uvrste izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih, nacističkih i fašističkih oranizacija, zatim da se izmeni Zakon o igrama na sreću, da se uvrste i promene u Zakon o finansiranju lokalnih samouprava, ali i da se dopuni Krivični zakon.
Događaji | Petak, 09. 12. 2016. | Komentara: 0

Da je bilo lustracije Vulin ne bi donosio odluke u naše ime

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić ponovila je danas predlog koji su u svom amandmanu naveli poslanici LSV da se za kancelarije zaštitnika građana i poverenika za informacije izdvoji po 30 miliona dinara više. Ona je ukazala i na skandaloznu personalizaciju čoveka koji je trenutno zaštitnik građana, a u čemu danas, kako je istakla, prednjači ministar Aleksandar Vulin. Usledila je polemika sa ministrom koji je izneo najgrublje uvrede na račun LSV i njenog predsednika Nenada Čanka. 
Događaji | Četvrtak, 08. 12. 2016. | Komentara: 0

Usmeriti novac kancelarijama ombudsmana i poverenika

Poslanice i poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražili su amandmanom na Predlog budžeta za 2017. godinu da se 60 miliona dinara namenjenih Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima preusmeri na kancelarije ombudsmana i poverenika za informacije od javnog značaja. Takođe, narodna poslanica LSV Marinika Tepić ukazala je večeras, navodeći konkretan primer, koliko je značajno postojanje Zaštitnika građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook