Srećan Božić

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0


Događaji | Utorak, 01. 03. 2016. | Komentara: 0

Lazić: Fruška gora sve manje liči na nacionalni park

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na današnjoj sednici Skupštine Srbije na veliku seču šuma u Nacionalnom parku Fruška gora, gde je u poslednje vreme posečeno 10 hektara šuma. Ona je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine upitala zašto je dozvoljen tako veliki obim seče bagrema, da li je u pitanju bespravna ili sanitarna seča stabala i da li crkva ne mora da poštuje ekološke zahteve i preporuke ako je tačno da je nalog za seču dao manastir.
Događaji | Subota, 27. 02. 2016. | Komentara: 0

Ustav AP Vojvodine iz 1974. bio je kruna pune autonomije

NOVI SAD - Povodom godišnjice usvajanja Ustava SAP Vojvodine iz 1974. godine, a pod pokroviteljstvom potpredsednika Skupštine AP Vojvodine Dušana Jakovljeva, danas je u pokrajinskom parlamentu održan okrugli sto “Ustav 1974 – istorija i perspektive autonomije Vojvodine”, na kome su govorili eminentni stručnjaci sa ciljem da se kroz razgovor iz oblasti politikologije, prava, ekonomije i istorije dođe do multiperspektivnog pristupa u promišljanju istorijskih osnova autonomije Vojvodine, kao i savremenih koordinata njenog daljeg razvoja.
Događaji | Petak, 26. 02. 2016. | Komentara: 0

Predstavljeni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar, Branislav Bogaroški, najavio je danas konkurse Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za 2016. godinu, koji će biti raspisani od marta do septembra. Poljoprivrednici će i ove godine, između ostalog, moći da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara, protivgradne mreže, prerađivačku proizvodnju, opremanje farmi, plastenike, te za opremanje hladnjača, sušara, pčelarstvo i za staračka domaćinstva



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook