Stigao guseničar do zavejanih delegata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 09. 12. 2012. | Komentara: 0

Stigao guseničar do zavejanih delegata

09:30 BAČKI PETROVAC/SILBAŠ – Bager guseničar stigao je do zavejanog autobusa u kom su delegati i delegatkinje Lige socijaldemokrata Vojvodine i pomerio ih 500 metara, te se sada nalaze na 1,5 kilometar od Silbaša. Međutim, naišli su na kolonu koja je od sinoć zavejana sa obe strane i ne mogu dalje.

LSV

Delegati i delegatkinje koji su se sa IX Kongresa LSV vraćali u Sombor, od sinoć su zavejani na putu Bački Petrovac-Silbaš, bez hrane i lekova.

Mole se svi u blizini da im pomognu, hranom, lekovima, a pogotovo mehanizacijom.

Delegati iz Ade, Sente i Kanjiže, takođe, nisu stigli svojim kućama zbog snežnih smetova. Oni su noć proveli u osnovnoj školi u Horgošu, odakle su oko 9 sati jutros delegati iz Ade i Sente krenuli svojim kućama, u nadi da će do njih i stići.

Delegatkinje i delegati iz Čoke su noć proveli u Mesnoj zajednici Orahovo, a ligaši iz Žednika i Đurđina su od Subotice do svojih kuća stigli pešice.

Nastavićemo da izveštavamo o njihovoj situaciji.

(BILSV, 09.12.2012)



Događaji | Utorak, 19. 03. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Vlada odbila predlog Zakona o finansiranju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je Vlada Srbije odbila predloge Rezolucije o Vojvodini i Zakona o finansiranju Vojvodine, koje je ta stranka podnela, a koji će se naći na dnevnom redu sutrašnjeg zasedanja Skupštine Srbije, prenela je televizija N1.
Događaji | Ponedeljak, 18. 03. 2019. | Komentara: 0

Najzad će se u Skupštini Srbije govoriti o Vojvodini

Rezolucija o Vojvodini i Zakon o finansiranju Vojvodine su prvi dokumenti koji se isključivo tiču Vojvodine od početka dvehiljaditih, kada je na dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srbije bio takozvani omnibus zakon, kojim su uklonjeni neki od zakona koji su protivustavno ograničavali autonomiju Vojvodine po Ustavu iz 1990. godine, izjavio je danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Događaji | Subota, 09. 03. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođanska zastava ne sme nikome da smeta

 Mi smo opozicija vlasti, jer to što radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na čelu celog sistema, jeste centralizam i nacionalizam, a to nije naša tema, ponovio je u Jutarnjem programu RTS generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook