Stočarstvu neophodna pomoć države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 01. 04. 2015. | Komentara: 0

Stočarstvu neophodna pomoć države

SAKULE – Zbog udara koji stočari stalno trpe, a poslednji je bio u oblasti svinjarstva, nije realno očekivati da će biti pomaka na bolje dok god nema veće podrške i subvencija od strane države, izjavio je juče pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški.

LSV

On je na "Ovčarskim danima" u Sakulama naglasio da bi potrošači morali imati jasan uvid koje je domaće a koje meso iz uvoza.
– Pokrajina finansira i selekcijske mere i opremanje farmi, ali potrebno je preduzeti još dosta toga na nivou Republike da bi stočarstvo stalo na noge – napomenuo je Bogaroški.
 
(BILSV, 01. 04. 2015)




Događaji | Utorak, 07. 04. 2015. | Komentara: 0

Arhiv Vojvodine dobio laboratoriju za konzervaciju i restauraciju

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić danas je svečano otvorio laboratoriju za konzervaciju i restauraciju Arhiva Vojvodine, istakavši tom prilikom da je zadovoljstvo postignutim još potpunije, pošto je laboratorija plod dobre saradnje Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje i republičkog Ministarstva za kulturu i informisanje u prepoznavanju i realizaciji ove investicije.
Događaji | Petak, 03. 04. 2015. | Komentara: 0

Lazić: Šta je sa komunalnim naknadama za opštine?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Nada Lazić upitala je Vladu Srbije, Ministarstvo finansija i Ministarstvo za lokalnu samoupravu kada će biti rešen problem komunalnih naknada, jer je trenutno održivost komunalnog sistema u lokalnim samoupravama dovedeno u pitanje.
Događaji | Subota, 28. 03. 2015. | Komentara: 0

Neželjeni efekti vakcina zanemarljivi u odnosu na neželjene efekte lekova

NOVI SAD – Suština primene vakcine je da se imitira prirodni put bolesti i da se na taj način stvori imunitet, ali da nema kliničke slike bolesti koja može da dovede do posledica, a neželjene reakcije kod nih su, u odnosu na reakcije na lekove, zanemarljive, istakao je juče direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine, epidemiolog doc. dr Vladimir Petrović na tribini u Novom Sadu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook