Stočarstvu neophodna pomoć države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 01. 04. 2015. | Komentara: 0

Stočarstvu neophodna pomoć države

SAKULE – Zbog udara koji stočari stalno trpe, a poslednji je bio u oblasti svinjarstva, nije realno očekivati da će biti pomaka na bolje dok god nema veće podrške i subvencija od strane države, izjavio je juče pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški.

LSV

On je na "Ovčarskim danima" u Sakulama naglasio da bi potrošači morali imati jasan uvid koje je domaće a koje meso iz uvoza.
– Pokrajina finansira i selekcijske mere i opremanje farmi, ali potrebno je preduzeti još dosta toga na nivou Republike da bi stočarstvo stalo na noge – napomenuo je Bogaroški.
 
(BILSV, 01. 04. 2015)




Događaji | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

LSV podržava Predlog pokrajinskog budžeta

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine će podržati Pokrajinsku skupštinsku odluku o budžetu za 2015. godinu, izjavio je danas predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev. On je istakao i da je siguran da će do donošenja budžeta za 2016. godinu Vojvodina biti drugačije definisana u Ustavu, te da je siguran da će do tada biti donet zakon o finansiranju Vojvodine. 
Događaji | Petak, 12. 12. 2014. | Komentara: 0

Moramo čuvati dostojanstvo Skupštine AP Vojvodine

BEOGRAD – Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV Dušan Jakovljev izjavio je danas novinarima na protestu pokrajinskih poslanika ispred Specijalnog suda da je ovakav korak  preduzet zbog toga što je pokušaj da se vlast u Vojvodini prekomponuje postao krajnje brutalan, navodeći kako je poslanik DS Borislav Novaković drugi put uhapšen u prethodnih godinu dana, da se poslanicima kamenuju kuće, i da im se svašta nudi za izlazak iz vladajuće koalicije, uključujući i to da će im sud gledati kroz prste.
Događaji | Petak, 12. 12. 2014. | Komentara: 0

Nagrade za 58 najboljih mladih naučnika i umetnika

NOVI SAD – Učenike osnovnih i srednjih škola iz Vojvodine koji su u školskoj 2013/14. godini postigli vrhunske rezultate na međunarodnim i republičkim naučnim i umetničkim takmičenjima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradio je sinoć priznanjima i novčanim nagradama u ukupnom iznosu od tri miliona dinara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook