Stočarstvu neophodna pomoć države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 01. 04. 2015. | Komentara: 0

Stočarstvu neophodna pomoć države

SAKULE – Zbog udara koji stočari stalno trpe, a poslednji je bio u oblasti svinjarstva, nije realno očekivati da će biti pomaka na bolje dok god nema veće podrške i subvencija od strane države, izjavio je juče pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški.

LSV

On je na "Ovčarskim danima" u Sakulama naglasio da bi potrošači morali imati jasan uvid koje je domaće a koje meso iz uvoza.
– Pokrajina finansira i selekcijske mere i opremanje farmi, ali potrebno je preduzeti još dosta toga na nivou Republike da bi stočarstvo stalo na noge – napomenuo je Bogaroški.
 
(BILSV, 01. 04. 2015)




Događaji | Petak, 26. 02. 2016. | Komentara: 0

Predstavljeni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar, Branislav Bogaroški, najavio je danas konkurse Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za 2016. godinu, koji će biti raspisani od marta do septembra. Poljoprivrednici će i ove godine, između ostalog, moći da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara, protivgradne mreže, prerađivačku proizvodnju, opremanje farmi, plastenike, te za opremanje hladnjača, sušara, pčelarstvo i za staračka domaćinstva
Događaji | Petak, 19. 02. 2016. | Komentara: 0

Bez sluha za amandmane LSV

BEOGRAD – Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine odbilo je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine kojim je traženo da se, pored republičke Agencije za zaštitu životne sredine, omogući da i Autonomna pokrajina Vojvodina formira i održava svoj informacioni sistem kao sastavni deo informacionog sistema Republike Srbije.
Događaji | Četvrtak, 18. 02. 2016. | Komentara: 0

Ponižavajuće male nadležnosti APV u obrazovanju

NOVI SAD - Autonomna pokrajina Vojvodina najblaže rečeno, ima male, a ja bih rekao ponižavajuće male nadležnosti u obrazovanju ponižavajuće male, iako ih je formalno 137, rekao je sinoć zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Aleksandar Jovanović. Gostujući u emisiji „Sučeljavanje“ na RTV-u, Jovanović je ukazao da formalnih 137 ingerencija mnoge ne funkcionišu, a mnoge ne znače ništa same po sebi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook