Događaji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 10. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Gojković da zaštiti i Odbor za EI i Davenporta

Predsednica Odbora za evropske integracije (EI) Skupštine srbije Marinika Tepić saopštila je da će od predsednice parlamenta Maje Gojković zatražiti zaštitu tog Odbora, ali i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Davenporta, kome su, kako navodi, danas u parlamentu upućivana upozorenja da što pre napusti zgradu Narodne skupštine. 
Događaji | Utorak, 08. 11. 2016. | Komentara: 0

Gde je Zakon o finansiranju Vojvodine?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić pitala je danas ministra finansija Dušana Vujovića da li će do kraja godine, odnosno do  usvajanja Zakona o budžetskom sistemu Srbije biti upućen u skupštinsku proceduru Zakon o finansiranju APV, kao i kada će otpočeti javna rasprava za ovaj pravni akt.
Događaji | Utorak, 01. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Poslanici ne znaju kako će se novac iz UAE trošiti

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić kazala je danas da poslanici Lige možda i mogu poverovati da je zaduženje od Ujedinjenih Arapskih Emirata u vrednosti od milijardu dolara potrebno, ali da ostaje otvorena sumnja kako će se taj novac trošiti.
Događaji | Četvrtak, 27. 10. 2016. | Komentara: 0

Papuga: Vojvodini se ne daje, nego joj se vraća i to samo deo!

BEOGRAD – Vlada Srbije radi na projektu Fruškogorskog koridora. Naredne godine će krenuti u realizaciju, a uradićemo to za tri godine, verujem pre kraja mandata vlade, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Olene Papuge. Na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, na kojoj su poslanici imali prilike da premijeru i ministrima postavljaju pitanja, Papuga je pitala i da li se zna koliko će sredstava u budžetu za 2017. godinu biti opredeljeno za fuškogorski koridor sa tunelom kroz Frušku Goru. 

Događaji | Sreda, 26. 10. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Kako je trošen kredit UAE iz 2014. godine?

Liga socijaldemokata Vojvodine ne može da prihvati da narodni poslanici, koji danas raspravljaju o potvrđivanju pet kredita, među kojima je i kredit od milijardu dolara Fonda za razvoj Abu Dabija, za otplatu prispelih dugovanja, nisu dobili na uvid strukturu trošenja tih sredstava, istakla je danas narodna poslanica LSV Marinika Tepić. 
Događaji | Četvrtak, 20. 10. 2016. | Komentara: 0

Pet sati u parlamentu tražila da ministar odgovori na pitanje!

Vlada Republike Srbije nije usvojila amandman LSV na Izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, ali je usvojila amandman poslanika SNS Aleksandra Martinovića kojim se traži isto što i amandmanom LSV - da nema diskriminacije predbolonjskih magistranata i doktoranada. Tim povodom narodna poslanica LSV Marinika Tepić je od resornog ministra zatražila da objasni zašto je promenio svoj stav u odnosu na načelnu raspravu tokom koje je isticao da ne postoji zakonski osnov da i oni budu obuhvaćeni produženjem roka studiranja. Posle petosatne rasprave i tri insistiranja poslanice LSV, ministar je konačno dao nekakav odgovor!



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook