Događaji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 10. 09. 2016. | Komentara: 0

Podrška putu Srbije ka EU

BEOGRAD - Predsednica i članovi Odbora za evropske integracije i komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han sastali su se u Narodnoj skupštini. Han je tom prilikom izrazio snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije, kao i opredeljenje Srbije da nastavi ambiciozan reformski program. 
Događaji | Petak, 09. 09. 2016. | Komentara: 0

Usvojiti nacionalnu strategiju protiv nasilja

BEOGRAD - Odbori za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i za evropske integracije republičke skupštine odlučili su danas da upute predlog Skupštini Srbije da usvoji Deklaraciju protiv homofobije, kao i Nacionalnu strategija protiv nasilja, pogotovo protiv nasilja nad LGBT osobama.
Događaji | Petak, 26. 08. 2016. | Komentara: 0

Tepić očekuje otvaranje još četiri poglavlja

BEOGRAD - Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinika Tepić izrazila je nadu da će, do kraja godine, biti otvorena još četiri pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom. Tepićeva je, tokom susreta članova odbora, u Domu Narodne skupštine, sa poslanicom Bundestaga Iris Eberl, članicom nemačkog Odbora za pitanja EU, takođe, podsetila na značajan korak načinjen otvaranjem pregovaračkih poglavlja 23 i 24.
Događaji | Sreda, 24. 08. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Devenport o evrointegracijama i regionalnoj saradnji

BEOGRAD - Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić razgovarala je danas u Domu Narodne skupštine sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Nj.E. ambasadorom Majklom Davenportom o aktuelnoj situaciji u vezi sa pregovorima Srbije i Evropske unije, predstojećim aktivnostima Odbora za evropske integracije i nastavku saradnje sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji.
Događaji | Četvrtak, 28. 07. 2016. | Komentara: 0

Srbija i Ukrajina za unapređenje parlamentarne saradnje

BEOGRAD - Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa potpredsednicom Vlade Ukrajine za evropske i evroatlantske integracije Ivanom Klimpuš-Cincatze, koja boravi u poseti Beogradu. Na sastanku je zaključeno da će podizanje parlamentarne saradnje na viši nivo i razmena iskustava dve zemlje u procesu evropskih integracija, a posebno intenziviranje saradnje parlamentaraca u međunarodnim organizacijama, predstavljati nove impute u odnosima Srbije i Ukrajine.

Događaji | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Repčekova: Srbija opredeljena za članstvo u EU

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić razgovarala je danas sa slovačkom ambasadorkom u Srbiji Dagmar Repčekovom, nakon predstavljanja prioriteta slovačkog predsedavanja EU narodnim poslanicima. Ambasadorka Repčekova pozvala je Srbiju da iskoristi predsedavanje njene zemlje Evropskoj uniji za proces integracija, u kome je važno koliko se pregovaračkih poglavlja zatvori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook