Događaji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 26. 03. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Centralizacija guši život van Beograda

MOKRIN - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak govorio je danas na tribini u Mokrinu o teškoj ekonomskoj situaciji u Vojvodini, a tom prilikom se osvrnuo i na decentralizaciju, za šta će se, kako je rekao, ligaši posebno zalagati. Čanak je istakao da je nedopustivo da jedan kiosk u Beogradu košta više nego čitava ulica u selu u Vojvodini, prenela RTV.
Događaji | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Odbor predložio vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine

NOVI SAD - Odbor Skupštine Vojvodine za poljoprivredu predložio je danas Pokrajinskoj vladi da razmotri najnovija dešavanja u vezi za uzurpacijom državnog poljoprivrednog zemljišta i da predloži vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine na tu temu. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški rekao je na sednici da je Vlada Srbije zaključkom od 11. marta, zapravo legalizovala uzurpaciju državnog zemljišta i nagradila uzurpatore, umesto da ih kazni po slovu zakona. Prema njegovim rečima, Vlada je tim zaključkom otvorila mogućnost da se uzurpiraju poljoprivredne površine koje do sada nisu bile uzurpirane.
Događaji | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Za međunarodne sportske manifestacije 10 miliona dinara

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić uručila je danas ugovore za 30 međunarodnih sportskih priredbi od interesa za AP Vojvodinu, u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara. Tom prilikom, istakla je da je, iako je ove godine manji budžet za sve konkurse u oblasti sporta, nepravedno da u olimpijskoj godini izostane podrška ove vrste.
Događaji | Sreda, 23. 03. 2016. | Komentara: 0

Deca postaju žrtve ili nasilnici, a to je pogubno po društvo

NOVI SAD - Povodom otkrivanja slučaja višemesečnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja dvojice učenika šestog razreda OŠ „Branko Radičević”, za šta je optuženo četvoro učenika osmog razreda iste škole, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Aleksandar Jovanović, zajedno s pomoćnikom sekretara Vojinom Jovančevićem i dve prosvetne inspektorke, posetio je juče tu školu radi utvrđivanja činjeničnog stanja. Po rečima Aleksandara Jovanovića, ako se pronađu dokazi za tačnost tvrdnji o brutalnom nasilju koje su dva dečaka trpela, ukor nije ni blizu najveća mera koja se može izreći u toj situaciji, kao i da postoji niz pravnih i zakonskih mera koje se moraju preduzeti da bi se nasilje sprečilo.
Događaji | Sreda, 23. 03. 2016. | Komentara: 0

Hitno pronaći batinaše ili ću predložiti da LSV povuče listu

NOVI SAD - Ako u najkraćem mogućem roku, u sledeća 24 sata, ne budu privedeni pred lice pravde i obelodanjen identitet batinaša koji su noćas sprečili delegaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine da preda izbornu listu za pokrajinske izbore u Skupštini AP Vojvodine, predložiću Predsedništvu LSV da predloži Glavnom odboru da povuče listu LSV sa pokrajinskih izbora jer oni više nemaju nikakav legitimitet i legalitet, istakao je danas lider Lige Nenad Čanak. Na konferenciji za novinare ispred ulaza u pokrajinski parlament, Čanak je ispričao kako je došlo do incidenta prilikom predaje lista, kada je privatno obezbeđenje Socijalističke partije Srbije prvo na ulazu u Skupštinu AP Vojvodine zaustavilo delegaciju LSV, predvođenu republičkim i pokrajinskim poslanicima, kao i članom Pokrajinske vlade, a zatim ih sprečilo da predaju listu Pokrajinskoj izbornoj komisiji. 
Događaji | Petak, 18. 03. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Povucite sporni zaključak

NOVI SAD - Situacija koja se danas desila u Somboru je logična posledica neodgovornog i nezakonitog ponašanja Ministarstva poljoprivrede i Vlade koja je sporni zaključak usvojila, navedeno je u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na čelu sa Branislavom Bogaroškim.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook