Događaji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 04. 03. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev sazvao Odbor Skupštine APV o slučaju "REM"

NOVI SAD - Predsednik Odbora za informisanje Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev sazvao je za sredu novu sednicu tog tela na kojoj će se, između ostalog, raspravljati i o tome što Skupština Srbije juče nije izabrala nijednog od dva kandidata koje je pokrajinska skupština predložila za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).
Događaji | Petak, 04. 03. 2016. | Komentara: 0

Finansije osnovni problem zaštite životne sredine

NOVI SAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podržali su danas usvajanje Pokrajinske  skupštinske odluke o Programu zaštite životne sredine AP Vojvodine za period 2016-2025. godine. 
Događaji | Četvrtak, 03. 03. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Zašto Ministarstvo poljoprivrede ne radi svoj posao?

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da u situaciji sa poljoprivrednim zemljištem u Somboru odgovornost jedino može imati Ministarstvo poljoprivrede, koje zbog banalnog tehničkog propusta nije na vreme dalo saglasnost za raspisivanje licitacije, a sada žele da odgovornost prebace na Pokrajinu ili lokalnu samoupravu. Bogaroški je kazao da je Grad Sombor 14. oktobra 2015. 
Događaji | Utorak, 01. 03. 2016. | Komentara: 0

Papuga: Autonomnu pokrajinu Vojvodinu svode na nivo lokalne samouprave!

BEOGRAD - Predlog zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave je nivo Autonomne pokrajine Vojvodine sveo na nivo jedinice lokalne samouprave, izjavila je danas narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga. Ona je prilikom načelne rasprave o Zakonu o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave istakla da se na prava, dužnosti i položaj izabranih, imenovanih, postavljenih i zaposlenih lica u APV trenutno primenjuje Zakon iz 1991. godine, a krovni propis iz ove oblasti se nalazi pred poslanicima i napravljen je bez saradnje sa organima AP Vojvodine.
Događaji | Utorak, 01. 03. 2016. | Komentara: 0

Lazić: Fruška gora sve manje liči na nacionalni park

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na današnjoj sednici Skupštine Srbije na veliku seču šuma u Nacionalnom parku Fruška gora, gde je u poslednje vreme posečeno 10 hektara šuma. Ona je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine upitala zašto je dozvoljen tako veliki obim seče bagrema, da li je u pitanju bespravna ili sanitarna seča stabala i da li crkva ne mora da poštuje ekološke zahteve i preporuke ako je tačno da je nalog za seču dao manastir.
Događaji | Subota, 27. 02. 2016. | Komentara: 0

Ustav AP Vojvodine iz 1974. bio je kruna pune autonomije

NOVI SAD - Povodom godišnjice usvajanja Ustava SAP Vojvodine iz 1974. godine, a pod pokroviteljstvom potpredsednika Skupštine AP Vojvodine Dušana Jakovljeva, danas je u pokrajinskom parlamentu održan okrugli sto “Ustav 1974 – istorija i perspektive autonomije Vojvodine”, na kome su govorili eminentni stručnjaci sa ciljem da se kroz razgovor iz oblasti politikologije, prava, ekonomije i istorije dođe do multiperspektivnog pristupa u promišljanju istorijskih osnova autonomije Vojvodine, kao i savremenih koordinata njenog daljeg razvoja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook