Događaji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 26. 02. 2016. | Komentara: 0

Predstavljeni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar, Branislav Bogaroški, najavio je danas konkurse Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za 2016. godinu, koji će biti raspisani od marta do septembra. Poljoprivrednici će i ove godine, između ostalog, moći da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara, protivgradne mreže, prerađivačku proizvodnju, opremanje farmi, plastenike, te za opremanje hladnjača, sušara, pčelarstvo i za staračka domaćinstva
Događaji | Petak, 19. 02. 2016. | Komentara: 0

Bez sluha za amandmane LSV

BEOGRAD – Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine odbilo je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine kojim je traženo da se, pored republičke Agencije za zaštitu životne sredine, omogući da i Autonomna pokrajina Vojvodina formira i održava svoj informacioni sistem kao sastavni deo informacionog sistema Republike Srbije.
Događaji | Četvrtak, 18. 02. 2016. | Komentara: 0

Ponižavajuće male nadležnosti APV u obrazovanju

NOVI SAD - Autonomna pokrajina Vojvodina najblaže rečeno, ima male, a ja bih rekao ponižavajuće male nadležnosti u obrazovanju ponižavajuće male, iako ih je formalno 137, rekao je sinoć zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Aleksandar Jovanović. Gostujući u emisiji „Sučeljavanje“ na RTV-u, Jovanović je ukazao da formalnih 137 ingerencija mnoge ne funkcionišu, a mnoge ne znače ništa same po sebi.
Događaji | Sreda, 17. 02. 2016. | Komentara: 0

Svaki Novobečejac treba da oseti benefite od ulaganja u sport

NOVI BEČEJ - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić posetila je danas Opštinu Novi Bečej i održala radni sastanak sa predsednikom opštine Sašom Šućurović, predstavnicima lokalne samouprave, sportskih udruženja i civilnog sektora koji se bave mladima i koji su joj tom prilikom predstavili svoje projekte. 
Događaji | Petak, 12. 02. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Subvencije za domaće paore najniže u Evropi

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški razgovarao je danas sa vojvođanskim paorima, o problemima vezanim za sporni zakon o poljoprivrednom zemljištu. Bogaroški je tom prilikom ukazao da se Pokrajina i Republika ne slažu na nekoliko nivoa, između ostalog i u tumačenju pomenuti zakon, a da se sve dešava na štetu poljoprivrednika.
Događaji | Četvrtak, 11. 02. 2016. | Komentara: 0

Šta će biti sa Lukom Novi Sad?

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić upitala je danas Ministarstvo privrede i Vladu Republike Srbije šta planiraju da urade sa Lukom Novi Sad - da li će uvažiti zahteve malih akcionara da se ne privatizuje ovo preduzeće ili će ona doživeti sudbinu ostalih luka u Srbiji, a radnici biti otpušteni.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook