Tepić: Gimnastika i atletika ključne za đake

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 26. 08. 2015. | Komentara: 0

Tepić: Gimnastika i atletika ključne za đake

NOVI SAD - Društvo pedagoga fizičke kulture Vojvodine organizovalo je drugo po redu stručno savetovanje pod nazivom "Ritmička gimnastika u programu vannastavnih aktivnosti u sistemu školskih sportskih takmičenja", danas u Osnovnoj školi "Đorđe Natošević" u Novom Sadu, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade.

LSV

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, gospođa Marinika Tepić, prisustvovala je savetovanju i tom prilikom istakla značaj što većeg broja sekcija i drugih aktivnosti za sve đake podjednako.
 – Svi znamo da je fizičko vaspitanje obavezan predmet od prvog do osmog razreda, ali to nikako ne sme da bude jedina aktivnost koju vojvođanski đaci treba da imaju tokom svog školskog dana. Bavljenje fizičkom kulturom je preduslov za zdravlje i to svi uvek moramo imati na umu, upravo zbog toga veoma je važno da našim najmlađim, o kojima treba voditi posebno računa, omogućimo što veći broj vannnastavnih aktivnosti – rekla je sekretarka Tepić. Ona je dodala da ritmička gimnastika, kao i gimnastika uopšte i atletika moraju biti zastupljeni u svim školama Vojvodine jer će se kroz njih naša deca pravilno razvijati.
– Zato uvek pozdravljam inicijative da se organizuju ovakvi skupovi na kojima ćemo zajedno doprineti poboljšanju rada, a samim tim omogućiti klincezama i klincima širom Vojvodine bolje uslove – napomenula je Tepić. Savetovanje je predviđeno projektom "Školski sport plus", koji je dao Akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini, koja je "otvorila novo poglavlje u primeni i planiranju časova fizičke kulture u gotovo svim vojvođanskim osnovnim školama", stoji u saopštenju.

(BILSV, 26. 08. 2015)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook