Tepić: Seksualno obrazovanje je preko potrebno mladima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 21. 10. 2015. | Komentara: 0

Tepić: Seksualno obrazovanje je preko potrebno mladima

BEOGRAD - Da li je mladima neohodan predmet „seksualno obrazovanje", kada je pravo vreme da se sa mladima razgovara o ovoj temi, da li je seksualno obrazovanje i dalje tabu u našoj zemlji – najčešća su postavljena pitanja na današnjem panelu „Znanjem do zrelosti: Treba li nam seksualno obrazovanje u školama" koji se održao u okviru treće po redu konferencije „Teen Talk" u beogradskom Domu omladine.

LSV

Na ova i na mnoga druga pitanja diskutovala je i pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, koja je ovom prilikom istakla važnost uvođenja ovog predmeta u obrazovni sistem Republike Srbije, navodi se u saopštenju Vlade Vojvodine.
 
Kao primer dobre prakse Tepić je navela projekat Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju" koji se u gotovo svim vojvođanskim srednjim školama sprovodi od 2012. godine.
 
- U želji da svim vojvođanskim srednjoškolcima, kako onim iz gradskih, tako i onima iz ruralnih sredina, obezbedimo potrebna znanja iz oblasti zaštite reproduktivnog zdravlja, ali i psiholoških segmenata njihovog odrastanja, ljubavi, puberteta, razlika između ljubavi i zaljubljenosti, ponašanja i prevencije nasilja u partnerskim odnosima, kao i sve o pravima čoveka, pokrenuli smo projekat Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju - rekla je Tepić.
 
Ovaj jedinstveni projekat u Republici Srbiji sprovodi se tokom čitave školske godine u gotovo svim vojvođanskim srednjim školama i obuhvata 14 radionica o navedenim temama. U saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine na početku i na kraju svake školske godine sprovedena su istraživanja kojima su ispitani stavovi učenika i učenica drugog razreda koji su učestvovali u projektu. Rezultati su pokazali da postoji potreba da se ove teme uče i u nižim razredima. I na nedavno održanom naučnom simpozijumu o seksualnom obrazovanju koji je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu organizovao pre nešto manje od mesec dana, zaključeno je da seksualno obrazovanje mora biti zastupljeno već u osnovnim školama.
 
- Ovo su razlozi zbog kojih će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u narednom periodu pokrenuti projekat kojim će se „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju" primeniti i u osnovnim školama - istakla je Tepić.
 
(BILSV, 21.10.2015)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook