Tolerancija nije strana reč!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 03. 04. 2013. | Komentara: 0

Tolerancija nije strana reč!

NOVI SAD – U okviru kampanje koja za cilj ima povećanje tolerancije među mladima u Vojvodini, a koju sprovodi Centar za razvoj civilnog društva (CRCD), danas je u Skupštini AP Vojvodine održana tribina „Tolerancija nije strana reč!“.

LSV

O nužnosti međusobnog uvažavanja, poštovanju različitosti i potrebi smanjenja međuetničke distance, sa mladima su razgovarali potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Mato Groznica, pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih, izvršna direktorica CRCD Snežana Ilić, akteri serijala “Državni posao” Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković, kao i profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Vladimir Ilić i Aleksandra Marković iz CRCD-a. Potpredsednik Skupštine APV Dušan Jakovljev istakao je tom prilikom da je poslanička sala Skupštine Vojvodine najbolje mesto na svetu na kojem se može i mora razgovarati o toleranciji i uvažavanju.

– U Skupštini Vojvodine govori se na šest jezika koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini i razumemo se. To je recept i za druge oblasti života u Vojvodini. Uvažiti i poštovati drugog i drugačijeg. Vojvodina i jeste mesto na kojem ta različitost ne čini razliku već nas obogaćuje – naglasio je Jakovljev. CRCD kampanju “Tolerancija nije strana reč!” realizuje u partnerstvu s Pokrajinskim sekreterijetom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i Pokrajinskim ombudsmanom, a uz pokroviteljstvo Skupštine APV i podršku Instituta za održive zajednice.

(BILSV, 03. 04. 2013.)



Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV neće odustati od vojvođanske imovine

IRIG – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da LSV nikada neće odustati od povraćaja imovine koja pripada Pokrajini jer ono što je oteto mora biti vraćeno pravim vlasnicima.
Događaji | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Osnovci dobili bicikle

NOVI SAD - Tri bicikla, namenjena za đake prvog, drugog i trećeg razreda Osnove škole "Đura Daničić", predati su danas novosadskoj školi i učenici pomenutih razreda na njima će učiti da voze, ali i kako da se, kao biciklisti, ponašaju u saobraćaju.
Događaji | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV i organizacija osoba sa invaliditetom potpisali Protokol

BEOGRAD – Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom potpisali su danas u Beogradu Protokol o saradnji, kojim se LSV obavezala da će i dalje raditi na unapređivanju položaja osoba sa invaliditetom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook