U januaru o usklađivanju Statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je da je ubeđen da Srbiju u skoroj budućnosti čeka izmena Ustava, zbog procesa evropskih integracija i ocenio da danas formirana radna grupa može da radi i na pripremi budućeg ustavnog položaja Vojvodine. Kako prenosi Beta, Radnu grupu će činiti stručnjaci a ne političari, a po jednog člana će predložiti sve poslaničke grupe.

(BILSV, 27. 12. 2013)



Događaji | Sreda, 13. 03. 2013. | Komentara: 0

Gotov predlog strategije razvoja školskog sporta

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je da Sombor može da posluži kao primer ostalim lokalnim samoupravama u vođenju sporta.
Događaji | Ponedeljak, 11. 03. 2013. | Komentara: 0

Prodajom kombinata Vojvodina će ostati bez 21 miliona evra

NOVI SAD – Kad god se na velika zvona najavljuju tako ponosni projekti koji će nam odjednom pomoći da živimo dobro, koji će nam doneti puno novca, sve će biti kvalitetno i ti investitori su sada pronašli baš nas i baš će preko nas da sarađuju sa čitavom Evropom, mi iz Vojvodine shvatimo posle nekog vremena da smo izvukli deblji kraj – rekao je danas predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Bojan Kostreš.
Događaji | Četvrtak, 07. 03. 2013. | Komentara: 0

Klizimo ka dužničkom ropstvu prema Rusiji

NOVI SAD - Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić rekao je danas da ne vidi razlog za donošenje krovnog sporazuma između Srbije i Rusije o isporukama prirodnog gasa, jer u njemu nema nijednog kvantitativnog podatka, osim da će Srbija uvoziti pet milijardi kubnih metara gasa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook