U januaru o usklađivanju Statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je da je ubeđen da Srbiju u skoroj budućnosti čeka izmena Ustava, zbog procesa evropskih integracija i ocenio da danas formirana radna grupa može da radi i na pripremi budućeg ustavnog položaja Vojvodine. Kako prenosi Beta, Radnu grupu će činiti stručnjaci a ne političari, a po jednog člana će predložiti sve poslaničke grupe.

(BILSV, 27. 12. 2013)



Događaji | Četvrtak, 20. 12. 2012. | Komentara: 0

Medijska strategija bez odgovora o regionalizaciji i privatizaciji

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da će stvaranje nove medijske strategije u našoj zemlji biti dugotrajan proces, jer ima dosta pitanja na koja još nema pravih odgovora, poput onih o regionalizaciji ili privatizaciji medija.
Događaji | Petak, 14. 12. 2012. | Komentara: 0

Zašto se gasi Razvojna banka Vojvodine?

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine nije učestvovala u današnjem glasanju o Nacrtu zakona o Razvojnom fondu AP Vojvodine koji bi, na osnovu sporazuma koji su nedavno postigle republička i pokrajinska vlada, trebalo da bude u najskorije vreme usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Događaji | Petak, 14. 12. 2012. | Komentara: 0

Da odgovaraju svi inspiratori, nalogodavci i izvršioci zločina

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podržala je danas Deklaraciju o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima svih naroda u bivšoj Jugoslaviji, koju je usvojila Skupština AP Vojvodine, a potpredsednik pokrajinskog parlamenta Dušan Jakovljev istakao je tokom rasprave da se LSV zalaže za to da na videlo mora da izađe puna istina o zločinima na teritoriji bivše SFRJ.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook