U januaru o usklađivanju Statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je da je ubeđen da Srbiju u skoroj budućnosti čeka izmena Ustava, zbog procesa evropskih integracija i ocenio da danas formirana radna grupa može da radi i na pripremi budućeg ustavnog položaja Vojvodine. Kako prenosi Beta, Radnu grupu će činiti stručnjaci a ne političari, a po jednog člana će predložiti sve poslaničke grupe.

(BILSV, 27. 12. 2013)



Događaji | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Liga zahteva istinu od Bošnjaka

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od gradonačelnika Ivana Bošnjaka da objasni građanima i građankama Zrenjanina zbog čega je slagao da nije primio Rešenje Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije, kojim se odbija njegova žalba i potvrđuje sukob interesa zbog vršenja dve javne funkcije u isto vreme, navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.
Događaji | Sreda, 12. 12. 2012. | Komentara: 0

Građani Opova da pomognu starim i bolesnim komšijama

OPOVO – Predsednik Skupštine opštine Opovo Petar Horvat pridružio se radnicima JP „Mladost“ u čišćenju snega sa staza ispred zgrade u kojoj se nalazi skupštinska sala u Opovu.
Događaji | Utorak, 11. 12. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Očekujemo dobru saradnju sa Zrenjaninom

NOVI SAD – Ocenjujući aktuelni trenutak u kulturi u Zrenjaninu, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je prilikom posete ovoj opštini da situacija nije ni bolja ni lošija nego što je, na primer, u Novom Sadu, Subotici ili drugim gradovima u Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook