U januaru o usklađivanju Statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je da je ubeđen da Srbiju u skoroj budućnosti čeka izmena Ustava, zbog procesa evropskih integracija i ocenio da danas formirana radna grupa može da radi i na pripremi budućeg ustavnog položaja Vojvodine. Kako prenosi Beta, Radnu grupu će činiti stručnjaci a ne političari, a po jednog člana će predložiti sve poslaničke grupe.

(BILSV, 27. 12. 2013)



Događaji | Četvrtak, 29. 11. 2012. | Komentara: 0

Dogodine više sportistkinja u trci za Spartaka

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je jučerašnjoj svečanoj dodeli nagrade „Jovan Mikić Spartak“ da su svi sportisti i ovogodišnji dobitnici čine oblast sporta nečim na šta su svi ponosni i zbog čega zaboravimo sve ono što nas deli.
Događaji | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Grujić i Petković o problemima u medijima i kulturi

NOVI SAD – Vojvođanski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić i ministar kulture Srbije Bratislav Petković razgovarali su juče u Novom Sadu o pitanju finansiranja Radio-televizije Vojvodine (RTV), pitanju pretplate i njenog budućeg regulisanja.
Događaji | Subota, 17. 11. 2012. | Komentara: 0

Vojvodina i Istra su višestruko povezane

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da Vojvodinu i hrvatsku regiju Istru povezuje prijateljstvo, multikulturalnost i kulturno bogatstvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook