U januaru o usklađivanju Statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je da je ubeđen da Srbiju u skoroj budućnosti čeka izmena Ustava, zbog procesa evropskih integracija i ocenio da danas formirana radna grupa može da radi i na pripremi budućeg ustavnog položaja Vojvodine. Kako prenosi Beta, Radnu grupu će činiti stručnjaci a ne političari, a po jednog člana će predložiti sve poslaničke grupe.

(BILSV, 27. 12. 2013)



Događaji | Subota, 08. 09. 2012. | Komentara: 0

Čanak, Kostreš i Jerkov u Americi

NOVI SAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš i portparolka Lige Aleksandra Jerkov, koji se poslednjih nekoliko dana nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama, prisustvovali su Nacionalnoj demokratskoj konvenciji održanoj pre nekoliko dana gradu Šarlotu, na kojoj je američki predsednik Barak Obama zvanično prihvatio kandidaturu za novi mandat u Beloj kući.
Događaji | Četvrtak, 23. 08. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Nedopustivo propadanje Arhiva Vojvodine

Novi Sad - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je prilikom današnje posete Arhivu Vojvodine da je nedopustivo da ta institucija, koja svedoči o nacionalnom i kulturnom identitetu, istorijskoj i pravnoj zasnovanosti državnog postojanja propada i da će pokrajina učiniti sve da se ovi problemi reše.
Događaji | Utorak, 31. 07. 2012. | Komentara: 0

Politički i policijski pritisak na Martona i LSV

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izjavio je danas da koalicija oko SNS u Zrenjaninu preko policije pokušava da izvrši pritisak na njega i Ligu socijaldemokrata Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook