U januaru o usklađivanju Statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je da je ubeđen da Srbiju u skoroj budućnosti čeka izmena Ustava, zbog procesa evropskih integracija i ocenio da danas formirana radna grupa može da radi i na pripremi budućeg ustavnog položaja Vojvodine. Kako prenosi Beta, Radnu grupu će činiti stručnjaci a ne političari, a po jednog člana će predložiti sve poslaničke grupe.

(BILSV, 27. 12. 2013)



Događaji | Subota, 23. 06. 2012. | Komentara: 0

Stalno ukazivati na značaj antifašističke borbe

ZRENJANIN - Na današnji dan 1941. godine na imanju Žarka Turinskog, na periferiji tadašnjeg Petrovgrada, a današnjeg Zrenjanina, formiran je Štab narodno-oslobodilačkih partizanskih odreda (NOP) Vojvodine, koji je kasnije preimenovan u Glavni štab NOP odreda Vojvodine. U sastav Štaba ušli su komandant Danilo Grujić, politički komesar Toza Marković i član Žarko Turinski.
Događaji | Petak, 22. 06. 2012. | Komentara: 1

Dušan Jakovljev potpredsednik Skupštine AP Vojvodine

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine održala je danas konstitutivnu sednicu na kojoj su, po ranije postignutom dogovoru, izabrani predsednik vojvođanskog parlamenta, šest potpredsednika i članovi skupštinskih odbora.
Događaji | Utorak, 19. 06. 2012. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude bitna

VAHAU – Tomislav Nikolić, čija je politika godinama bila nacionalistička i usmerena protiv EU, izabran je za novog predsednika Srbije. Još lome koplja ko će formirati novu vladu i da li će ona uopšte biti proevropska, a još jedan problem je i bujanje fašizma u Srbiji, ukazao je predsednik LSV Nenad Čanak obraćajući se evropskim i zvaničnicima iz regiona koji su učestvovali na evropskom forumu  održanom od 15. do 17. juna u Austriji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook