U januaru o usklađivanju Statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je da je ubeđen da Srbiju u skoroj budućnosti čeka izmena Ustava, zbog procesa evropskih integracija i ocenio da danas formirana radna grupa može da radi i na pripremi budućeg ustavnog položaja Vojvodine. Kako prenosi Beta, Radnu grupu će činiti stručnjaci a ne političari, a po jednog člana će predložiti sve poslaničke grupe.

(BILSV, 27. 12. 2013)



Događaji | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Biblioteka delila knjige

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i direktor Gradske bilbioteke u Novom Sadu Miloš Pankov, delili su danas u centru grada višak knjiga iz fonda ove ustanove. Deljenje knjiga i promotivnog materijala o radu Biblioteke, organizovano je povodom obeležavanja 23. aprila, Svetskog dana knjige, a koji Gradska biblioteka obeležava nizom akcija tokom čitave nedelje.
Događaji | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Odakle URS-u milioni evra za spotove?

SUBOTICA – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da ima saznanja da su Ujedinjeni regioni Srbije do sada za reklamne spotove u izbornoj kampanji platili 10 miliona evra.
Događaji | Nedelja, 22. 04. 2012. | Komentara: 0

Uspostaviti dijagnozu, pa lečiti što pre

KIKINDA – Ono što će Liga socijaldemokrata Vojvodine promeniti u društvu u narednom periodu, zavisiće od podrške građana, a ono što bi bilo neophodno odmah promeniti je stanje u pravosuđu koje je rak rana ove zemlje, istakao je danas lider LSV Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook