U januaru o usklađivanju Statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je da je ubeđen da Srbiju u skoroj budućnosti čeka izmena Ustava, zbog procesa evropskih integracija i ocenio da danas formirana radna grupa može da radi i na pripremi budućeg ustavnog položaja Vojvodine. Kako prenosi Beta, Radnu grupu će činiti stručnjaci a ne političari, a po jednog člana će predložiti sve poslaničke grupe.

(BILSV, 27. 12. 2013)



Događaji | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Novogodišnji koktel za volontere i volonterke LSV

NOVI SAD – U prostorijama Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu danas je održan novogodišnji koktel za volontere i volonterke koji su učestvovali u akcijama LSV.
Događaji | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Finale Kupa se igra u Novom Sadu!

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je danas odluku Fudbalskog saveza Srbije da se finalna utakmica Kupa Srbije u fudbalu odigra u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe".
Događaji | Ponedeljak, 26. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna godina Skupštine grada Novog Sada

NOVI SAD - U Skupštini grada Novog Sada tokom 2011. godinе, računajući i poslednju sednicu koja je zakazana za sredu, 28. decembra, održano je 12 zasedanja gradskog parlamenta i ova godina, gledano po efikasnosti rada Skupštine, predstavlja jednu od najuspešnijih, ocenjeno je na današnjoj konferenciji za novinare predsednika parlamenta Aleksandra Jovanovića i njegove zamenice Marije Vrebalov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook