Usvojiti nacionalnu strategiju protiv nasilja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 09. 09. 2016. | Komentara: 0

Usvojiti nacionalnu strategiju protiv nasilja

BEOGRAD - Odbori za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i za evropske integracije republičke skupštine odlučili su danas da upute predlog Skupštini Srbije da usvoji Deklaraciju protiv homofobije, kao i Nacionalnu strategija protiv nasilja, pogotovo protiv nasilja nad LGBT osobama. 

lsv

- Naši odbori će uputiti zahtev da se usvoji Deklaracija protiv homofobije kako bi se jasno iskazao stav Skupštine Srbije prema tom pitanju - rekla je predsednica Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Marinika Tepić na zajedničkoj sednici dva odbora, na kojoj se raspravljalo o položaju i pravima LGBT osoba u Srbiji. 

Kako je javila Beta, Tepić je navela da je jednoglasno odlučeno i da u Skupštinu bude upućena inicijativa za usvajanje Nacionalne strategije protiv nasilja, pogotovo nasillja nad LGBT populacijom i vršnjačkog nasilja zbog pretpostavljene seksualne orijentacije. Ona je istakla da je bilo potrebno da se ova tema razmotri na skupštinskim odborima idući u susret održavanju Parade ponosa, ali i radu na otvorenim pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

(BILSV, 09.09.2016)



Događaji | Subota, 09. 03. 2019. | Komentara: 0

Došlo je vreme za Vojvodinu

Prostakluk i verbalno nasilje na političkoj sceni je prisutno i tu nema nevinih, nažalost. Ali se iskreno nadam da se, ovo što se desilo prošle nedelje na novosadskom mitingu, neće više nikada ponoviti, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u emisiji Politbiro RTV.
Događaji | Subota, 09. 03. 2019. | Komentara: 0

U našem društvu vlada velika napetost

Građanski deo organizatora protesta koji se održavao se ogradio od izjava Sergeja Trifunovića, ali politički još uvek nije, a to je onaj deo koji se ušunjao u proteste, kako bi iskoristili nezadovoljstvo građana i progurali svoje ideje koje idu udesno, ocenio je juče za N1 predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Događaji | Četvrtak, 07. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV posmatrač unutar Evropskog slobodnog saveza

Liga socijaldemokrata Vojvodine postala je i zvanično posmatrač unutar Evropskog slobodnog saveza (EFA), što je odlična pozicija za jedna politička organizacija države koja nije članica EU, izjavio je Sekretar za međunarodnu saradnju LSV  Aleksandar Jovanović. Prema njegovim rečima, za zahtev LSV glasalo je 28 članica, jedna je bila sudržana, dok niko nije bio protiv.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook