Uz položenu B kategoriju omogućiti i vožnju traktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 21. 07. 2015. | Komentara: 0

Uz položenu B kategoriju omogućiti i vožnju traktora

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga upitala je danas ministra unutršanjih poslova Nebojšu Stefanovića da li se razmatra uvođenje mogućnosti, koja je nekad postojala, da se uz polaganje za vozačku dozvolu B kategorije uvrsti i F kategorija, odnosno da onaj ko položi B kategoriju ne mora posebno polagati za upravljanje traktorom.

LSV

- Da li će se menjati Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima ili će se, možda, doneti neka uredba da bi se olakšalo mladim ljudima koji žive na selu polaganje vozačkog ispita za traktore, odnosno za F kategoriju? U manjim mestima u Vojvodini, a mislim da je tako i u ostalim delovima Srbije, nemaju sve auto škole u određenim opštinama mogućnost da se polaže za traktor, odnosno za F kategoriju, tako da mladi ljudi moraju da putuju do 100 kilometara da bi položili vozački ispit i da bi mogli da upravljaju traktorima, odnosno da bi stekli tu F kategoriju – navela je Papuga u svom poslaničkom pitanju.

Ona je podsetila da je stari zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima omogućavao onome ko je položio B kategoriju da upravlja i traktorima, što je ocenila kao dobro. Osim dodatnih izdvajanja za nova polaganja vožnje, Papuga je istakla i da onaj, ko želi da poseduje vozačku dozvolu F kategorije, mora ponovo da polaže prvu pomoć i ponovo odlazi na lekarske preglede. To je, kako je naglasila, dodatni trošak na ionako osiromašeni paorski budžet.

- Ako Vlada Republike Srbije u svom programu ima zadatak da oživi sela, da natera mlade ljude da se vrate na sela i tamo žive, zašto onda ne da tu mogućnost da se uz položenu B kategoriju mogu voziti traktori? – upitala je Olena Papuga.

(BILSV, 21.07.2015)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook