Vasa Stajić bio politička avangarda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 10. 02. 2014. | Komentara: 0

Vasa Stajić bio politička avangarda

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović, predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad i član Predsedništva LSV Aleksandar Kravić i generalni sekretar LSVO Marko Lutkić, položili su danas u ime Lige venac na spomenik Vasi Stajiću u centru Novog Sada, povodom godišnjice njegovog rođenja i smrti.

LSV

Aleksandar Jovanović je tom prilikom istakao da su Stajićeve ideje za Vojvodinu večne, a da su probemi sa kojima se pre gotovo 100 godina ona susretala, a na koje je on ukazivao, na žalost, i danas veoma aktuelni.
– Vasa Stajić se borio za bolji položaj svih  građana Vojvodine i video je Vojvodinu kao jednu građansku sredinu. Tada je to bila potpuna politička avangarda a, kako vidimo, ni danas se to nije mnogo promenilo – rekao je Jovanović.
Osim delegacije LSV, vence  su danas položili i delegacije Vojvođanskog kluba, Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu, Vojvođanske politikološke asocijacije, Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju i drugih partija i nevladinih  organizacija.
 
(BILSV, 10.02.2014)



Događaji | Utorak, 28. 07. 2015. | Komentara: 0

Zabrinjavajući akcidenti u Bačkoj Topoli

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine odgovore na pitanja povodom dva ekološka akcidenta u opštini Bačka Topola.
Događaji | Četvrtak, 23. 07. 2015. | Komentara: 0

Država da pomogne građanima Srbobrana u sporu sa NIS-om

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Nada Lazić zatražila je danas, u ime građana Srbobrana, odgovor od Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da kažu na koji način mogu da pomognu stanovnicima ovog vojvođanskog mesta koji imaju problem sa Naftnom industrijom Srbije.
Događaji | Utorak, 21. 07. 2015. | Komentara: 0

Uz položenu B kategoriju omogućiti i vožnju traktora

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga upitala je danas ministra unutršanjih poslova Nebojšu Stefanovića da li se razmatra uvođenje mogućnosti, koja je nekad postojala, da se uz polaganje za vozačku dozvolu B kategorije uvrsti i F kategorija, odnosno da onaj ko položi B kategoriju ne mora posebno polagati za upravljanje traktorom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook