Vasa Stajić bio politička avangarda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 10. 02. 2014. | Komentara: 0

Vasa Stajić bio politička avangarda

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović, predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad i član Predsedništva LSV Aleksandar Kravić i generalni sekretar LSVO Marko Lutkić, položili su danas u ime Lige venac na spomenik Vasi Stajiću u centru Novog Sada, povodom godišnjice njegovog rođenja i smrti.

LSV

Aleksandar Jovanović je tom prilikom istakao da su Stajićeve ideje za Vojvodinu večne, a da su probemi sa kojima se pre gotovo 100 godina ona susretala, a na koje je on ukazivao, na žalost, i danas veoma aktuelni.
– Vasa Stajić se borio za bolji položaj svih  građana Vojvodine i video je Vojvodinu kao jednu građansku sredinu. Tada je to bila potpuna politička avangarda a, kako vidimo, ni danas se to nije mnogo promenilo – rekao je Jovanović.
Osim delegacije LSV, vence  su danas položili i delegacije Vojvođanskog kluba, Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu, Vojvođanske politikološke asocijacije, Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju i drugih partija i nevladinih  organizacija.
 
(BILSV, 10.02.2014)



Događaji | Četvrtak, 16. 04. 2015. | Komentara: 0

Manjinski mediji moraju imati finansijsku podršku

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić istakao je danas da "manjinski mediji, ili manjinski medijski sadržaji, bez obzira da li su im osnivači ili izdavači saveti nacionalnih manjina ili se radi o privatnoj inicijativi, moraju imati poseban tretman da bi odgovorili svim zahtevima koji se pred njih postavljaju".
Događaji | Četvrtak, 16. 04. 2015. | Komentara: 0

Marinika Tepić: Somborski robotičari ponos Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić primila je danas učenike Tehničke škole iz Sombora koji su na Međunarodnom salonu inovacija i inovacionih tehnologija "Arhimed" u Moskvi osvojili čak dva priznanja - pehar za inovaciju mladih talenata i zlatnu plaketu u opštoj konkurenciji.
Događaji | Sreda, 08. 04. 2015. | Komentara: 0

Podrška prostornim planovima

NOVI SAD - Poslanice i poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine podržali su danas pokrajinske skupštinske odluke o donošenju više prostornih planova područja posebnih namena. Pokrajinska poslanica LSV Nataša Lalić je tokom rasprave istakla da su Regionalnim prostornim planom AP Vojvodine, koji se oslanja na prostorni plan Republike Srbije data dalja uputstva za izradu planskih dokumenata gde je navedeno da će se planska razrada prostornog plana APV sprovoditi upravo direktno izradom prostornih planova područja posebne namene.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook