Vasa Stajić bio politička avangarda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 10. 02. 2014. | Komentara: 0

Vasa Stajić bio politička avangarda

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović, predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad i član Predsedništva LSV Aleksandar Kravić i generalni sekretar LSVO Marko Lutkić, položili su danas u ime Lige venac na spomenik Vasi Stajiću u centru Novog Sada, povodom godišnjice njegovog rođenja i smrti.

LSV

Aleksandar Jovanović je tom prilikom istakao da su Stajićeve ideje za Vojvodinu večne, a da su probemi sa kojima se pre gotovo 100 godina ona susretala, a na koje je on ukazivao, na žalost, i danas veoma aktuelni.
– Vasa Stajić se borio za bolji položaj svih  građana Vojvodine i video je Vojvodinu kao jednu građansku sredinu. Tada je to bila potpuna politička avangarda a, kako vidimo, ni danas se to nije mnogo promenilo – rekao je Jovanović.
Osim delegacije LSV, vence  su danas položili i delegacije Vojvođanskog kluba, Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu, Vojvođanske politikološke asocijacije, Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju i drugih partija i nevladinih  organizacija.
 
(BILSV, 10.02.2014)



Događaji | Ponedeljak, 21. 11. 2016. | Komentara: 0

Srbija može mnogo naučiti iz iskustva članica EU

BEOGRAD - Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić istakla je danas da je rad Odbora intenziviran od jula meseca, nakon otvaranja poglavlja 23 i 24 i dodala da je rad parlamenta, ali i samog Odbora u ovom sazivu značajno promenjen s obzirom da su u parlament ušle opozicione stranke koje ne podržavaju ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju. 
Događaji | Četvrtak, 17. 11. 2016. | Komentara: 0

Prinudna naplata bez žalbe za neplaćene takse za odvodnjavanje

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Olena Papuga tražila je danas informacije od ministarstava poljoprivrede i finansija vezane za naknadu za odvodnjavanje koja je ovih dana stigla na adrese građana. Papuga je u delu sednice predviđenom za pitanja poslanika upitala ministarstva zašto naknada za navodnjavanje stiže sada za dve godine i zašto se ona nije naplatila prošle godine.
Događaji | Sreda, 16. 11. 2016. | Komentara: 0

Po kom kriterijumu su izabrani sudovi čije će se presude za genocid prihvatati

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić ponovila je danas pitanje ministarki pravde po kom osnovu je napravljena selekcija sudova čije će se presude uzimati u obzir u krivičnom delu negiranja postojanja genocida.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook