Vasa Stajić bio politička avangarda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 10. 02. 2014. | Komentara: 0

Vasa Stajić bio politička avangarda

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović, predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad i član Predsedništva LSV Aleksandar Kravić i generalni sekretar LSVO Marko Lutkić, položili su danas u ime Lige venac na spomenik Vasi Stajiću u centru Novog Sada, povodom godišnjice njegovog rođenja i smrti.

LSV

Aleksandar Jovanović je tom prilikom istakao da su Stajićeve ideje za Vojvodinu večne, a da su probemi sa kojima se pre gotovo 100 godina ona susretala, a na koje je on ukazivao, na žalost, i danas veoma aktuelni.
– Vasa Stajić se borio za bolji položaj svih  građana Vojvodine i video je Vojvodinu kao jednu građansku sredinu. Tada je to bila potpuna politička avangarda a, kako vidimo, ni danas se to nije mnogo promenilo – rekao je Jovanović.
Osim delegacije LSV, vence  su danas položili i delegacije Vojvođanskog kluba, Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu, Vojvođanske politikološke asocijacije, Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju i drugih partija i nevladinih  organizacija.
 
(BILSV, 10.02.2014)



Događaji | Subota, 10. 09. 2016. | Komentara: 0

Podrška putu Srbije ka EU

BEOGRAD - Predsednica i članovi Odbora za evropske integracije i komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han sastali su se u Narodnoj skupštini. Han je tom prilikom izrazio snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije, kao i opredeljenje Srbije da nastavi ambiciozan reformski program. 
Događaji | Petak, 09. 09. 2016. | Komentara: 0

Usvojiti nacionalnu strategiju protiv nasilja

BEOGRAD - Odbori za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i za evropske integracije republičke skupštine odlučili su danas da upute predlog Skupštini Srbije da usvoji Deklaraciju protiv homofobije, kao i Nacionalnu strategija protiv nasilja, pogotovo protiv nasilja nad LGBT osobama.
Događaji | Petak, 26. 08. 2016. | Komentara: 0

Tepić očekuje otvaranje još četiri poglavlja

BEOGRAD - Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinika Tepić izrazila je nadu da će, do kraja godine, biti otvorena još četiri pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom. Tepićeva je, tokom susreta članova odbora, u Domu Narodne skupštine, sa poslanicom Bundestaga Iris Eberl, članicom nemačkog Odbora za pitanja EU, takođe, podsetila na značajan korak načinjen otvaranjem pregovaračkih poglavlja 23 i 24.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook