Vojvođanski đaci na aktivnom raspustu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 18. 06. 2015. | Komentara: 0

Vojvođanski đaci na aktivnom raspustu

NOVI SAD – Osnovci i srednjoškolci iz 54 škole u Vojvodini, koje su obezbedile sredstva Pokrajinskog sekretarijata na konkursu "Aktivne škole" ovo leto provešće u raznim sportskim aktivnostima, učiće o ekologiji, umetnosti, ali i provoditi vreme u kampovima i na edukativnim izletima.

LSV

Na današnjem svečanom potpisivanju ugovora za njegovu realizaciju, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić istakla da je ovaj konkurs jedan od najvažnijih jer su u današnjem vremenu mnogi edukativni i sportski sadržaji nedostupni deci, bilo iz finansijskih razloga, ili zato što takvih sadržaja nema u manjim mestima.
– Ovim konkursom želeli smo da svoj deci podjednako omogućimo da tokom trajanja letnjeg raspusta svoje slobodno vreme provedu na što kavlitetniji način sa svojim drugarima i nastavnicima. Sa budžetom u iznosu od 10.000.000 dinara podržali smo projekte koji sadrže sportske aktivnosti, umetničke i ekološke radionice, a veliki broj se odnosio i na odlazak mladih u kampove i na izlete širom Vojvodine – kazala je Tepić. Ona je navela da je od prijavljenih 132 škole, ove godine podržano 54, te izrazila uverenje da će u buduće broj škola biti veći.
Prema njenim rečima, konkurs "Aktivni raspust" je jedan od prioriteta Strategije razvoja školskog sporta, jer se na taj način vodi računa o zdravlju najmlađih i u periodu kada nemaju redovne časove fizičkog vaspitanja.
– S obzirom da je ovaj konkurs naišao na veliki odaziv i da su škole prepoznale njegov značaj, u oktobru mesecu raspisaćemo još jedan konkurs, po prvi put, 'Aktivan zimski rasput' koji će biti namenjen takođe osnovnim i srednjim školama sa teritorije AP Vojvodine – najavila pokrajinska sekretarka.

(BILSV, 18. 06. 2015)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook