Vojvodina bila pionir u definisanju sistemskih rešenja u sportu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina bila pionir u definisanju sistemskih rešenja u sportu

NOVI SAD – Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta večeras je obeležio 60 godina rada i uspešnog trajanja. Čestitajući jubilej, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić je naglasila da je AP Vojvodina bila pionir u definisanju mnogih sistemskih rešenja u oblasti sporta, počev od osnivanja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, preko izrade prvih strategija razvoja, prvih kategorizacija, sistemskih kriterijuma za finansiranje sportskih saveza, pa do nagrađivanja sportista i njihovih trenera.

LSV

- U tom kontekstu i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta uvek je bio dom za sve sportiste, trenere i sportske radnike, bio je spona između teorije i prakse i naučno-istraživačkog rada i, u tom smislu, podrška Vladi Vojvodine - rekla je Marinika Tepić.

Zavod je počeo sa radom 1953. godine, kada je Savez sportova Vojvodine doneo odluku o osnivanju Sportskog instituta Vojvodine. Danas je to renomirana naučno-stručna ustanova u oblasti sporta, koja je bila laureat Majske nagrade - najvećeg priznanja Sportskog saveza Srbije.

(BILSV, 30.10.2013)



Događaji | Sreda, 10. 04. 2019. | Komentara: 0

Protesti ne daju rezultate, vlast se menja na izborima

Čovek tamo gde živi treba da odlučuje o svojoj sudbini i zato je potpuno suludo razmišljati o neizlaženju na lokalne izbore, istakao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak komentarišući odluku vlasti o učešću kosovskih Srba na predstojećim lokalnim izborima.
Događaji | Ponedeljak, 08. 04. 2019. | Komentara: 0

Čanak i Jovanović sa francuskim studentima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak sastao se danas sa predstavnicima studentske organizacije Bourgogne Balkans Express Pariskog Instituta političkih nauka.
Događaji | Nedelja, 07. 04. 2019. | Komentara: 0

Vojvođani će uspeti samo ako se drže zajedno

Vojvođani mogu da uspeju samo ako se drže zajedno, poručeno je na tribini „Vreme je za Vojvodinu“ koju su održale Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanska partija u Kanjiži.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook